Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 09:53 Yorum: 0

Yalova Ticaret İl Müdürü Kırışgil

"Gecen yıl Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne 21 bin 500 tüketici başvuru yaptı"

Yalova Ticaret İl Müdürü Kırışgil

YALOVA (AA) - Yalova Ticaret İl Müdürü Recep Kırışgil, "Gecen yıl Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne 21 bin 500 tüketici başvuru yaptı" dedi.

Kırışgil, gazetecilere yaptığı açıklamada tüketicilerin kendilerine yaptıkları başvuruları dikkatle incelediklerini söyledi.

Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne 5 lira için bile başvuru yapıldığını belirten Kırışgil, "Müdürlük olarak elimizdeki kadro ve imkanlarla yapılan şikayetleri değerlendirerek sonucun alınması için çalışıyoruz. Gecen yıl Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne 21 bin 500 tüketici başvuru yaptı ve bu başvuruların 8 binini sonuçlandırdık. Bize en çok banka dosya masrafının geri alınması konusunda başvuru oldu. Bunun yanında kapıda satış, ayıplı mal, abonelik sözleşmesi gibi konularda da şikayetler oldu. Biz müdürlük olarak tüketiciden ilk önce gelen şikayetleri alıyoruz. Ondan sonra karşı taraftan savunma istiyoruz. Ondan sonra hakem heyetine dosyalar gidiyor, burada karara bağlandıktan sonra biz iki tarafa da kararı tebliğ ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber