Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Haziran 2016 - 16:53 Yorum: 0

Yalova’da Biyoçeşitlilik Toplantısı

Yalova Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Karadere Köyü Barajının devreye girmesi sonrasında baraj suları altında kalacak olan bitki türlerinin tespiti...

Yalova’da Biyoçeşitlilik Toplantısı

Yalova Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Karadere Köyü Barajının devreye girmesi sonrasında baraj suları altında kalacak olan bitki türlerinin tespiti amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Karadere Göl aynası altında kalacak bitki türlerinin tespiti projesi sonucunda taşınması ve izlenmesi gereken 8 bitki türü tespit edildiği vurgulandı. 2014 yılında tamamlanan "Yalova İli Biyolojik Çeşitlilik Araştırması" projesi kapsamında yapılan arazi çalışmalarında 627 damarlı bitki türü, 38 memeli türü, 136 kuş türü, 8 iç suyu balık türü, 18 sürüngen türü ve 6 çift yaşamlı türü tespit edilmiş olup, projenin tamamlanmasıyla birlikte 11 damarlı bitki türü, 1 memeli türü, 1 kuş türü, 1 iç suyu balık türü, 1 sürüngen türü ve 1 çift yaşamlı türü izlenmesi gereken türler olarak belirlendi.

Projelerin sonucunda belirtilen türlerin izleme çalışmaları yapmak üzere Yalova Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü teknik elemanları ile Öğretim Üyesi Neriman Özhatay, Öğretim Üyesi Engin Özhatay ve Mühendisi Fahrettin Yurtbay'ın fotoğraf çekimleri ile arazi çalışmaları yapıldı.

Yalova’da Biyoçeşitlilik Toplantısı

Yalova’da Biyoçeşitlilik Toplantısı

Yalova’da Biyoçeşitlilik Toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber