Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Mayıs 2017 - 14:23 Yorum: 0

Yalova’da çekirdek timi görev başında

Yalova'da yaz sezonuyla birlikte daha temiz bir şehir için çekirdek timi göreve başladı.

Yalova’da çekirdek timi görev başında

Yalova'da yaz sezonuyla birlikte daha temiz bir şehir için çekirdek timi göreve başladı. Sahile, çekirdek kabuğu ve izmarit atan 2 kişiye 203'er lira idari para cezası kesildi.

Türkiye'nin en huzurlu şehirlerinden birisi olan Yalova'nın daha temiz olması için bütün kurumlar hummalı bir işbirliğine girdi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yalova Belediyesi Zabıta ekipleri çevre denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri, özellikle Gazi Caddesi ve sahilde çekirdek kabuğu atarak görüntü kirliliğine sebep olanları önce uyarıyor ardından da idari para cezası kesildiğini hatırlatıyor. Çevre Müdürlüğü ise 2 kişiye 203 lira idari para cezası uyguladı.

Vatandaşlar ise uygulamadan hayli memnun

Yalova Belediyesi çekirdek timi, gün boyunca sahilde ve şehrin ana arterlerinde denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle sahilde gezintiye çıkanların çekirdek kabuklarıyla çevreyi kirletmemesi isteniyor.

Çevre Kanunu'nun 20/s maddesi gereğince Gazi Caddesi'nde yedikleri çekirdek kabuklarını yere atan 2 kişiye 203 lira idari para cezası uygulandı. Bundan sonra ise denetimlerin artarak devam edeceği kaydedildi.

Gün boyu temizlik yaparak sigara izmariti ve çekirdek kabuğu toplayan temizlik görevlileri ise vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber