Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 16:13 Yorum: 0

Yalova’da Havaların Isınmasıyla Su Kullanımı Arttı

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz yaz aylarının gelmesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte su kullanımında da ciddi bir artış...

Yalova’da Havaların Isınmasıyla Su Kullanımı Arttı

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz yaz aylarının gelmesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte su kullanımında da ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Nergiz, "Yalova'da saniyede bin 200 litre su tüketiliyor" dedi.

Yalova'da hava sıcaklıklarının artması ve yazlıkçıların gelmesi su kullanımını patlattı. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz su kullanımının kışa oranla 2 kat arttığını belirterek, "Şu anda %85 doluluktayız. Ancak havaların çok sıcak seyretmesi, yazlıkçıların gelmeye başlaması ile birlikte saniyede bin 200 litre su veriyoruz. Gerek alınan tedbirler ve gerekse yeni su rezervlerinin oluşturulması nedeniyle ilde su sıkıntısı yaşanacağını sanmıyorum. Ancak yinede halkımızın duyarlı olması ve suyu idareli kullanmalarını rica ediyoruz. Baraj ve Arıtmanın 24 saat boyunca ful kapasite çalıştığı düşünülürse, yağışların kesilmesi suyun kısa sürelerde kritik seviyelere gelmesine imkan tanıyabilir. Susuzluk deneyimini bir kez yaşamış bir il olarak en çok da bizlerin bu konuda duyarlı davranmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Belediyelerinde kayıp kaçakların önüne geçilmesi adına altyapılarını yenilemesinin önemli olduğunu belirten Nergiz, "Kayıp kaçakların önüne geçilmesi için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Öte yandan belediyelerde kendi sorumluluk alanlarında altyapılarını yenilemeye başladılar. Çiftlikköy ve Çınarcık belediyeleri bu anlamda ilk adımı atan belediyeler oldu. Yalova Belediyesi'nin de bu konuda çalışma yapmasını bekliyoruz. Kayıp kaçaklarında önüne geçilmesi ile Yalova'da susuzluk kabusunun tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber