Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 08:43 Yorum: 0

Yalova'da Roman kadınlar Kur'an öğreniyor

YALOVA (AA) - Yalova Müftülüğü ve Yalova Genç Romanlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen Kur'an kursuna Roman kadınlar ilgi gösteriyor.Dernek Başkanı Kerem Koyuncu, AA muhabirine yaptığı...

Yalova'da Roman kadınlar Kur'an öğreniyor

YALOVA (AA) - Yalova Müftülüğü ve Yalova Genç Romanlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen Kur'an kursuna Roman kadınlar ilgi gösteriyor.

Dernek Başkanı Kerem Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin diğer yöneticileriyle ev ev dolaşarak 100 kadının katılımıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Valilik, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, Kur'an kursu açmak isteklerine olumlu yanıt verdiğini belirten Koyuncu, "100 kadının katılacağını söylediğimizde, Müftü Bey bu kadar olacağını tahmin etmiyordu. Onlar da bu sayıya çok sevindi. Ayrıca kısa sürede hocalarımız, arkadaşlarımıza çok güzel şeyler öğretti" dedi.

Kurs eğitmeni Ayşe Zeren ise Kur'an-ı Kerim'i öğretmek ve onun anlaşılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Roman vatandaşların isteği üzerine bu eğitimi vermeye başladıklarını bildiren Zeren, şöyle konuştu:

"Onlara Kur'an-ı Kerim'i ve İslam'ın inceliklerini öğretmek için buradayız. Onların gözlerindeki ışık ve içlerindeki istek bizi buraya getirdi. Genç arkadaşlarımızdan hem okula gidip hem de akşamları Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelenler var. Hanım ablalarımızdan da ev işlerini yürütüp akşamları da Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelen var. Çok iyi, çok güze ve çok memnunuz."

Öğrencilerden İlknur Derin de çok zor koşullarda yaşadıklarını anlatarak, "Burada dinimizin temellerini, Kur'an-ı Kerim'de neler olduğunu ve nasıl yaşamamız gerektiğini öğreniyoruz. Dini konularda bilmediklerimizi öğreniyoruz. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber