Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Eylül 2014 - 15:08 Yorum: 0

Yalova'da "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu"

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Sarı: "En fazla bir ay içerisinde Yalova'da Türkiye Geofit Merkezi'ni açıyoruz"

Yalova'da 'Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu'

YALOVA (AA) - Yalova'da, "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu" başladı.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Osman Sarı, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen sempozyuma yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bitki çeşitliliği bakımından dünyada tartışılmaz bir yerinin olduğunu söyledi.

Bu zenginliğin farkına 1950'li yıllarda varıldığını dile getiren Sarı, şöyle konuştu:

"Biyolojik çeşitliliğimize de güzel yansımaları oldu. 2010 yılında Ankara'da 2. tohum gen bankası açıldı. Dünyadaki en modern gen bankalarından biri. 2010 yılında Antalya'da Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi kuruldu. Yıllarca zorluğunu çektiğimiz analiz sorununu ortadan kaldırdık. Geçen hafta Beykoz'da Biyoçeşitlilik ve Geofit Araştırma Merkezi'ni kurduk. Sizin de bildiğiniz gibi zaman zaman bitkileri birbirinden ayırmak çok zor. Bir bitkinin tıbbi çeşitliliği olduğu gibi süs bitkisi veya bir başka özelliği olabiliyor.

Buradaki merkezimiz de geofitler yoğunlukta olmak üzere çok çalışacak. En fazla bir ay içerisinde Yalova'da Türkiye Geofit Merkezi'ni açıyoruz. Arkadaşlarımız tüm geofitleri topladı. Bunlardan yeni ürünler geliştirecekler. Ankara'da bakanlığımızın hemen yanında 2 bin 500 dekar arazi üzerinde Türkiye Milli Botanik Bahçesi'ni kuruyoruz. 2015 yılı içerisinde açılışı planlanmakta."

Üç gün sürecek sempozyuma, katılan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da konuşma yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber