Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Kasım 2014 - 19:31 Yorum: 0

Yalova'daki ağaç kesimi incelenmeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Yalova Belediyesi tarafından ağaç kesildiği iddialarıyla ilgili, "Belediyenin çok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar ama doğru mu bilmiyorum; incelenmesi lazım" dedi.

Yalova'daki ağaç kesimi incelenmeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova Belediyesi sebebi ile ağaç kesildiği iddialarıyla ilgili, 'Bu biçimde 10-15 adet tıpkı biçimde yapıldığı iddiası var. Yalova Belediyesinin fazla fazla yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar' dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Rize'ye gelen Bakan Güllüce, şehir merkezinde restorasyonu tamamlanan Şeyh Camisi'nin açılışını yaptı. Güllüce, burada yaptığı konuşmada, hedeflerinin bütün Türkiye'de ve İslam coğrafyasında restorasyonu yapılmamış, inşa edilmemiş yapıt bırakmamak olduğunu söyledi.

Cuma namazını burada kılan Güllüce, birlikte eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Güllüce, Rize'nin bakanlıkları ile alakalı inşası süren planlar ve yapılması düşünülen projelerle ilgili görüşmeler yürüteceklerini, hangi projenin daha öncelikle yapılabileceğine karar vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emirleri ile Ovit tünelinin yapımının sürdüğünü vurgulayan Güllüce, 'Ovit tüneli, Doğu Karadeniz'in hatta Doğu Anadolu'nun, Güneydoğu Anadolu'nun kaderinde ciddi bir tesir yapacaktır. Bunun yansımalarını şimdiden görüp Ovit ile bağlantılı bir lojistik merkezin bağlantısı nasıl olacak? Karadeniz'in karşı tarafındaki limanlarla iletişimi, girdisi ne olacak? Bununla ilgili hepsini düşünüp şimdiden tedbirinin alınması lazım' diye konuştu.

Ağaç kesimi

Güllüce, bir gazetecinin 'Yalova Belediyesi sebebi ile kesilen ağaçlar gündeme geldi. Bu konu ile alakalı bir iş başlatıldı mı' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

'Rize'ye dün gece geldim. Pazartesi günü bakacağız. Dün gece yapılanları mı soruyorsunuz? Bu biçimde 10-15 adet tıpkı biçimde yapıldığı iddiası var. Yalova Belediyesinin fazla fazla yerde böyle yaptığını iddia etmektedirler fakat doğru mu bilmiyorum. Tam bilmiyorum, incelenmesi lazım.' 

Ziyaretin arkasından Bakan Güllüce, beraberindekilerle valilik brifing salonunda basına kapalı toplantı yaptı.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

ETİKETLER: Yalova , ağaç , kesim
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber