Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Eylül 2014 - 16:48 Yorum: 0

Yalova'daki kivi üretimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Karahan: "Bu yıl kivide yaklaşık 20 bin ton üretim bekliyoruz"

Yalova'daki kivi üretimi

YALOVA (AA) - Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, "Bu yıl kivide yaklaşık 20 bin ton üretim bekliyoruz" dedi.

Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de kivi üretiminin ilk olarak başladığı Yalova'da ekim ayı sonuna doğru hasadın başlayacağını söyledi.

Kivi üretiminin geçen yıla göre daha iyi olmasını beklediklerini ifade eden Karahan, şöyle konuştu:

"Karadeniz'deki üretim bu yıl düşük olacak. Kivilerimiz şu anda fiziki olgunluğunu tamamladı fakat hasat olgunluğunda değil. Ekim ayı sonunda düzenlenecek kivi festivali hasat zamanına denk gelecek. Bu yıl kivide yaklaşık 20 bin ton üretim bekliyoruz. Giderek artan bir ürünümüz var. Geçen yıllarda verime yatmamış ağaçlar da devreye girecek. Türkiye üretiminin de yarısını geçmesini bekliyoruz. Türkiye'nin yüzde 70'ini biz karşılayacağız gibi duruyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber