Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Eylül 2014 - 11:43 Yorum: 0

Yalova'dan kısa kısa

İl Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacıyla okul servis araçları denetledi

Yalova'dan kısa kısa

YALOVA (AA) - Yalova Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacıyla okul servis araçları denetledi.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle okul servis araçlarına sıkı denetim yaptıklarını söyledi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerinin trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla okul servis araçlarının yoğun olarak kullandığı güzergahlarda okul servis araçlarını denetlenmeye başladığını dile getiren Yüksel, şunları kaydetti:

"Okul taşıtlarının trafik güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla denetimler devam edecek. Okul servis araçlarında yapılan denetimlerde ise yeterli sürücü belgesine sahiplik, zorunlu karayolu mali sorumluluk sigortası, her koltukta emniyet kemeri var mı, emniyet kemeri kullanılıyor mu, fazla öğrenci alınmış mı, öğrenci dışında yolcu var mı, okul taşıtı ibaresi yazılı mı, bakım ve onarım takip formu düzenlenmiş mi, özel izin belgesi var mı, mesleki yeterlilik belgesi var mı gibi kriterlere yoğunlaştı. İlgili mevzuat çerçevesinde yasal işlemler yapılıyor."

-Yalova Belediyesi toplu nikah organizasyonu düzenleyecek

Yalova Belediyesi ve Mehir Vakfı organizasyonuyla Yalova'da yaşayan 18-40 yaş arasındaki vatandaşlar için toplu nikah programı düzenleyecek.

Mehir Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilecek törenle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Vefa Salman, başvuruların istenilen belgelerle birlikte Yalova Belediyesi Sosyal Hizmetler  Müdürlüğüne yapılacağını bildirdi.

İhtiyaç sahiplerinin yüzü bu  organizasyonla güleceğini belirten Salman şöyle dedi.:

"Birlikte ve sevgiyle toplu nikah düğünlerinizi yapıp, yuvanızı kuracağız. Birbirini seven, iyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta, hayatlarını birleştirerek, saygı ve dayanışma ile bir ömrü paylaşmak, yeni nesiller yetiştirmek isteyen 18-40 yaşları arasındaki genç kardeşlerim. Kutsal evlilik müessesenize adımınızı atmak için ekonomik durumlarınız el vermiyor, eşyanızı alamıyor, düğününüzü yapamıyorsanız Mehir Vakfı sponsorluğunda yüzüğünden çorabına, gelinlik, damatlık kıyafetlerinizden yatak odasından mutfağına tüm ev eşyalarınız alınarak, hepimizin katılımıyla toplu nikah düğün törenlerinizi yapmaktan mutluluk ve heyecan duyacağız."

-Kurban pazarında canlı hayvan tartımı hizmeti

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü canlı hayvan tartım baskülünü hayvan pazarında vatandaşların kullanımına sundu.

Kurban alacak vatandaşların alacağı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların canlı ağırlıklarını bilerek alım yapma imkanı bulacağı baskül, hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Vefa Salman, veteriner işleri müdürlüğünün eksiklerinin hızla tamamlanacağını belirterek, "Mesleğimle ilgili kentimizdeki sorunları biliyordum. Bu sene başlatacağımız canlı hayvan tartım baskülü vatandaşımızın kurbanlık alışverişini kolaylaştıracak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber