Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Yalova'dan kısa kısa

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Yalova'dan kısa kısa

YALOVA (AA) - Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Kadının ihmal edildiği toplumun sağlıklı bir şekilde varlığını sürdürmesi mümkün değildir" dedi.

Salman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı ve güçlü bir toplumun olabilmesi için, kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin ve benzeri dışı uygulamaların sona erdirilebilmesi gerektiğini ifade etti.

Kadının yok sayıldığı toplumlarda toplumsal barış, ekonomik ve kültürel gelişmenin olmasının zor olduğunu belirten Salman, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kuruluşu ile başlayan pozitif sürecin ardından bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda kadına karşı şiddette üst sıralarda olmanın utancını yaşamaktayız. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Onun için kadınlara yönelik her türlü hareketin önüne geçilmesi için çalışma yapılmalıdır."

- Öztabak'tan 8 Mart Kadınlar Günü açıklaması

AK Parti Yalova İl BaşkanıYusuf Ziya Öztabak, hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu bildirdi.

Öztabak, yaptığı yazılı açıklamada, bir toplumun gelişmişliğinin, kadınlarına verdiği değerle ölçüldüğünü belirterek, şunları ifade etti:

"Eğer bir toplum gelişmek ve ilerlemek istiyorsa, felsefesinin temeline insanı, insanın da merkezine her şeyden önce kadını yerleştirmelidir. Kadın, bir anne ve şefkat timsalidir. AK Parti olarak, anneye ve kadına değer veren bir kültür içinde siyaset yapmaktayız. İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana her alanda olduğu gibi, kadınlarımıza yönelik birçok düzenlemeyi de gerçekleştirmenin gururunu ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız. Ben tüm kadınlarımızın günlerini kutluyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber