Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

Yalova'dan kısa kısa

Tuza Dikkat Haftası

Yalova'dan kısa kısa

YALOVA (AA) - Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen kronik hastalık sayısının Türkiye'de de her geçen gün arttığını bildirdi.

Dedecan, Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Ulusal Hastalık Yükü çalışması verilerine göre ülkede ölümlerin yüzde 71'inin kronik hastalıklar nedeniyle olduğunu ifade etti.

Kronik hastalıklardan korunmada önleyici tedbirler alınması gerektiğini belirten Dedecan, şunları kaydetti:

"Kronik hastalıkların en önemli değiştirilebilir risk faktörleri, sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite, yetersizliği ve sigara kullanımıdır. Aşırı tuz tüketimi de değiştirilebilir bir sağlıksız beslenme uygulamasıdır. Kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, böbrek yetmezliği ve inme gibi birçok hastalığın temelinde de aşırı tuz tüketiminin olduğu belirtilmektedir. Özellikle oluşumunda aşırı tuz tüketiminin önemli bir etken olduğu hipertansiyon, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri içerisinde bir numaralı risk faktörüdür. Tuz yerine göre zehir, yerine göre panzehirdir. Bu nedenle yerinde kullanmasını bilmek gerekir."

 

- Mesleki Tanıtım ve Girişimcilik Konferansı

 

Yalova Ticaret Sanayi Odası (YTSO) tarafından öğrencilere yönelik "Mesleki Tanıtım ve Girişimcilik Konferansı" verildi.

YTSO İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sercan Şık, Altınkuyu Anadolu Lisesindeki konferansta, öğrencilerden meslek seçiminde dikkatli olmalarını istedi.

Öğrencilerden severek ve isteyerek yapabilecekleri meslekleri tercih etmelerini isteyen Şık, daha sonra öğrencilere meslekler ve girişimcilik konularında bilgi verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber