Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Yalova'dan kısa kısa

Çiftlikköy'de "İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması"

Yalova'dan kısa kısa

YALOVA (AA) - Çiftlikköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü ve Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla "İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması" düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, Çiftlikköy Kültür Merkezi'ndeki programda, öğrencilere Mehmed Akif Ersoy'u daha iyi tanıtmak ve sevdirmek için bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Öğrencileri Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirmeye çalıştıklarını belirten Beşir, "İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmed Akif Ersoy'u anmanın 94'üncü yılını biz de çeşitli etkinliklerle kutlamak istedik. Bu tür programlarla ayrıca öğrencilere toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve öz güven kazandırmak amacıyla İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışması düzenlendik" diye konuştu.

Daha sonra yapılan yarışmada, Çiftlikköy Namık Kemal Ortaokulu öğrencilerinden Gamze Güneş Ölger birinci oldu.

 

- Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddet Konferansı

 

Yalova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Yalova Soroptimist İş ve Meslek Kadınları Derneği iş birliğiyle "Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddet" konulu konferans düzenlendi.  

Uzman Psikolojik Danışman Seyhan Sevinçler, Halk Eğitim Merkezi'ndeki konferansta, yeni yasalarla kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmeye çalışıldığını söyledi.

Şiddete maruz kalan bireyin yapması gerekenleri anlatan Sevinçler, daha sonra soruları yanıtladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber