Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Yalova'dan kısa kısa

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Yalova'dan kısa kısa

YALOVA (AA) - Tavşanlı Beldesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamında Tavşanlı Şehitliği'ne çelenk sunuldu.

Şehitlikte düzenlenen törene Altınova İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Altınova İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, Jandarma Komutanı Erkan Bülbül, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar ve vatandaşlar katıldı.

Kaya, burada yaptığı konuşmada vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Çanakkale'de yedi düvele karşı mücadele verildiğini belirten Kaya, Çanakkale'de bir düşmana arşı destan yazıldığını ve bu kahramanlığı tüm nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Daha sonra okunan dualarla tören son buldu.

 

- AK Parti İl Başkanı Öztabak'ın açıklaması

 AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.

Öztabak,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayınladığı yazılı açıklamada Çanakkale Zaferi'ni birinci dünya savaşı, içinde ayrı bir özelliği olduğunu ifade etti.

Türk milletinin zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularıyla büyük bir mücadele verdiğini belirten Öztabak, "Çanakkale Zaferi Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Türk'ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Çanakkale'de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber