Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Ekim 2014 - 15:18 Yorum: 0

Yalova'dan sığınmacılara gıda yardımı

YALOVA (AA) - Yalova Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki sığınmacı kampına 19 ton un gönderildi.Tonami Meydanı'nda, 19 ton unun Suruç'a gönderilmesi dolayısıyla...

Yalova'dan sığınmacılara gıda yardımı

YALOVA (AA) - Yalova Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki sığınmacı kampına 19 ton un gönderildi.

Tonami Meydanı'nda, 19 ton unun Suruç'a gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Platform Sözcüsü Ferhat Apsin, şöyle konuştu:

"2 Ağustos gece yarısı Irak'ın Sincar Dağı eteklerinde yaşayan on binlerce Ezidi Kürt, tıpkı Şii Arap ve Şii Türkmenler, Alevi Araplar, Hristiyanlar, Ermeniler gibi emperyalist ve gerici güçlerin maşası IŞİD çeteleri tarafından katledilmiş binlerce kadın kaçırılmış adeta soykırım uygulanmıştır. IŞİD çetelerinin özellikle birkaç gündür Rojava ile Kobani'yi hedef alan saldırıları tüm hızıyla sürmekte, saldırılardan kaçan ve Suruç'a geçen halkların dramı gittikçe ağırlaşmaktadır. 22 sivil toplum kuruluşundan oluşan Yalova Emek ve Demokrasi Platformu olarak başlattığımız yardım kampanyasına halkımızın ilgisi büyük olmakla beraber yapacağımız yardımların miktarlarının fazla olması hayati önemdedir."

Daha sonra, kamyona yüklenen 19 ton un, Şanlıurfa'ya doğru yola çıkarıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber