Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Yalvaç'taki cinayet sanığı kadına müebbet hapis cezası verilmesi

Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Eseryel:

Yalvaç'taki cinayet sanığı kadına müebbet hapis cezası verilmesi

ISPARTA (AA) - Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Ayfer Eseryel, Yalvaç'taki cinayet sanığı kadına tahrik indirimlerinin uygulanmamasıyla ilgili, "Ne yazık ki sanığı kadın olan bir davada, namus için işlendiği bilinen bir davada tahrik indirimi ve iyi hal indirimi uygulanmamıştır. Bu yönüyle kararın tartışılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Eseryel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tecavüze uğradığı iddiasıyla cinayet işleyen sanık Nevin Yıldırım için dün karar verildiğini, sanığın müebbet hapse çarptırıldığını hatırlattı.

Türkiye'de 2013 yılında 237, 2014'te 289 kadının öldürüldüğünü, bu cinayetlerin yüzde 99'unda erkek olan sanıklara tahrik ve iyi hal indirimi uygulandığını belirten Eseryel, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki sanığı kadın olan bir davada, namus için işlendiği bilinen bir davada tahrik indirimi ve iyi hal indirimi uygulanmamıştır. Bu yönüyle kararın tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Zira kadın cinayeti işlemiş olan erkekler, kravat taktığı ve takım elbise giydiği için iyi hal indiriminden faydalanmış."

Mahalle baskısının bile tahrik indirimi için yeterli olduğunu savunan Eseryel, olayın Yargıtay aşamasında bu konuların dikkate alacağına inandığını dile getirdi.

- Avukatlar dışarı çıkarıldı

Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu da Yıldırım'ın sanık olarak yargılandığı davanın duruşmasını takip etmeyen isteyen avukatların, Yalvaç Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adliye dışına çıkarıldığını kaydetti.

Bu durumun kendilerini üzdüğünü anlatan Gökmenoğlu, "Bize gelen haberler üzere harekete geçtik. Avukat Hakları Merkezimiz, aynı zamanda ilçe temsilcimiz ilgili meslektaşlarımızla görüştüğünde, duruşmaya alınmadıklarını, hatta polislerin darp olayı ile karşı karşıya kaldıklarını üzüntüyle öğrendik" diye konuştu.

İvedi olarak Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşerek olayın nedenleri ve iç yüzünü öğrenmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Gökmenoğlu, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız orada tutanak tutarak bize gönderdiler. Diğer baro başkanları bu olaya müdahil olacağını söyledi. Yargının kurucu unsuru olan avukatların adliyeye alınmaması, o davayı takip etmeseler bile avukat kimliklerinden dolayı adliyenin dışına çıkartılmış olmaları hiç uygun değil. Hiç yasal değil. Bununla ilgili gerekli girişimleri yapacağız." 

- Olayın geçmişi

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012'de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmıştı. Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Cezaevine konulmuştu. Olay gününde Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yıldırım, dün müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber