Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 08 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

Yamaç paraşütçüleri kadınlar için uçtu

Alanya ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Yamaç Paraşütü" etkinliği düzenlendi

Yamaç paraşütçüleri kadınlar için uçtu

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Havacılık Topluluğu, UluSky Yamaç Paraşütü Okulu'nun katkısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirdi.

Alanya ilçesinde 900 metre yükseklikteki Yassıtepe'de sporcuların atlayışıyla başlayan uçuş, Kleopatra Plajı'ndaki inişle noktalandı. 60 sporcunun gerçekleştirdiği atlayışın ardından sporcular yerde açtıkları pankartla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Akdeniz Üniversitesi Havacılık Topluluğu Başkanı Hasan Buraklı, 8 Mart'ta Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Alanya'da bir faaliyet düzenlediklerini söyledi. Akdeniz 
Üniversitesinden öğrencilerle ilçeye geldiklerini dile getiren Buraklı, "Orta seviyeli öğrencilerimizle, 60 kişilik bir nüfusla Alanya'nın göklerini rengarenk boyamak için buradayız" dedi.

Öğrencilerden Neşe Güzel ise çok heyecanlı olmadığını ama uçtuktan sonraki hissin çok farklı olduğunu söyledi. Uçuş sonrası arkadaşına sarıldığını ve ağlayarak annesini aradığını belirten Neşe, "Bugün ayrı bir gün. Başta annem olmak üzere emekçi kadınların kadınlar gününü kutluyorum" diye konuştu.

Ecem Karabenli de uçmanın çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayarak, "Bugün kadınlar günü. Gönül isterdi ki daha güzel bir şey yapalım ama ilk irtifa günümüzle bunu kutlamak istedik. Tüm emekçi kadınların kadınlar gününü kutluyorum." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber