Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 20 Nisan 2014 - 11:13 Yorum: 0

Yamaçlar tel kafeslerle örülüyor

Gümüşhane-Trabzon kara yolunun Köstere-Gümüşhane arasındaki bölünmüş yol çalışmasında insan ve araç güvenliğini sağlamak için şevler tel kafese alınıyor

Yamaçlar tel kafeslerle örülüyor

GÜMÜŞHANE (AA) - İBRAHİM ÖZDEMİR - Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünce Gümüşhane-Trabzon kara yolunun Köstere-Gümüşhane arasında yapımı sürdürülen bölünmüş yolda, olumsuz hava koşullarında yola taş düşmesini önlemek için şevler (inişli yer, bayır) tel kafeslere alınıyor.

Kara yolunda çalışma başlatan yüklenici firmanın yetkilisi Mahir Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firma olarak endüstriyel dağcılık hizmetleri verdiklerini belirtti.

Kara yollarında insanlar, araçlar ve hayvanların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla eğitilmiş elemanlarca kara yolu kenarlarında bulunan şevleri tel kafeslerle kapladıklarını anlatan Şahin, "Yaklaşık üç ay önce Gümüşhane-Trabzon kara yolunda yapımı devam eden bölünmüş yolun tamamlanan kısımlarında çalışma başlattık. Yol yapımı sırasında arazi yapısından kaynaklanan şevlerde, yağmurlu, karlı havalarda yola taş düşmesine engellemek amacıyla tel kafeslerle kaplama yaptık" dedi.

Şahin, üç ayda 2 kilometre uzunluğundaki yolda 150 dekarlık şev alanı tel kafesle kapladıklarını ifade ederek, "Gümüşhane-Trabzon kara yolunun Köstere-İkisu arasındaki 20 kilometrelik bölümde şevler tel kafesle kaplanacak. Yol yapım çalışmaları tamamlandıkça firma olarak biz de şevleri tel kafesle kaplamayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

- "Her türlü önlemi alıyoruz"

Şahin, arazi yapısının meyilli olması nedeniyle oluşabilecek risklere karşı her türlü iş güvenliğini aldıklarını kaydederek, "Çalışanlarımıza, işe başlamadan önce araziyle ilgili eğitim veriyoruz. Çalışma sırasında da kendilerine kask, iş gömleği ve gözlüğü, ayakkabı gibi her türlü araç ve gereci veriyoruz. Sekiz kişilik ekiple çalışıyoruz. İşi hızlandırmak amacıyla sayıyı önümüzdeki günlerde artıracağız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber