Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Yandex'ten 100'üncü yıla özel "Çanakkale Panoraması"

ÇANAKKALE (AA) - Yandex, Çanakkale Zaferi’nin 100'üncü yıldönümünde "Çanakkale Panoramaları"nı kullanıma sundu. Kullanıcılar, 360 derecelik yüksek çözünürlüklü görseller ile Çanakkale...

Yandex'ten 100'üncü yıla özel 'Çanakkale Panoraması'

ÇANAKKALE (AA) - Yandex, Çanakkale Zaferi’nin 100'üncü yıldönümünde "Çanakkale Panoramaları"nı kullanıma sundu. Kullanıcılar, 360 derecelik yüksek çözünürlüklü görseller ile Çanakkale Şehitler Abidesi başta olmak üzere bölgenin tüm tarihi yerlerini internet üzerinden görüp keşfedebilecek.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Yandex Türkiye Haritalar Ürün Müdürü Onur Karahayıt, Türkiye'de şu ana kadar 11 ilde aktif olan panoramalara, Çanakkale’nin de eklendiğini ve yıl içerisinde 8 ilin daha sisteme dahil olacağını söyledi.

Çanakkale panoramasının yüksek çözünürlük ile kullanıcılarin hizmetine sunulduğunu ifade eden Karahayıt, "İlerleyen zamanlarda ise diğer illeri de servisin kapsamına almayı planlıyoruz" dedi.

Toplantıya katılan gazetecilere yeni panaroma hakkında sunum yapıldı.

 

-"Çanakkale Panoraması"

Yandex'in 360 derece yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla İnternet üzerinden gezilebilmesine olanak tanıyan Çanakkale Panoramalar, “bir devrin battığı yer”i tüm detaylarıyla kullanıcıların önüne seriyor.

Şirketin 312 kilometre yol boyunca toplam 32 bin 792 adet fotoğraf çekerek oluşturduğu 8 bin 198 panoramik görüntü ile elde edilen veri, Çanakkale’nin ana cadde ve sokaklarını, Bozcaada ve Truva gibi tarihi ve turistik yerleri de kullanıcıların ekranına taşıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber