Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 24 Ocak 2018 - 12:38 Yorum: 0

Yanık uzmanı hekimler Adana’da buluştu

Adana Şehir Hastanesi Yanık Merkezi, yanık konusunda uzman hekimleri Adana'da buluşturdu.

Yanık uzmanı hekimler Adana’da buluştu

Adana Şehir Hastanesi Yanık Merkezi, yanık konusunda uzman hekimleri Adana'da buluşturdu. Yanık Merkezi Sorumlu Hekimi Op.Dr. Mete Demir'in başkanlığında gerçekleştirilen panelde yanık tedavisinde ileri cerrahi teknikler ve teknolojiler tartışıldı.

Yanık tedavisinde yakalanan yüksek başarı oranı ile Türkiye'nin sayılı merkezleri arasında yer alan Adana Şehir Hastanesi Yanık Merkezi, İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Şanlıurfa ve Hatay'da bulunan yanık merkezi ve ünitelerinde görevli yanık konusunda uzman hekimleri Adana'da buluşturdu.

Adana Şehir Hastanesi'nin ev sahipliğinde "Major Yanıklarda Dermal Matrix Uygulamaları" temalı eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Yanık Merkezi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Mete Demir'in başkanlığında yürütülen çalışmada, yanık tedavisinde ileri cerrahi teknikler ve teknolojiler ele alındı.

Ayrıca eğitim kapsamında ameliyatlar ise Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, Prof. Dr. A. Çınar Yastı, Prof. Dr. Mustafa Turan, Doç. Dr. A. Deniz Uçar, Doç. Dr. Turgut Karaca, Op. Dr. Mete Demir, Op. Dr. Abdulkadir Başaran, Op. Dr. Orhan Eroğlu, Op. Dr. Nadire Dinç tarafından oluşturulan ekipler tarafından dönüşümlü olarak gerçekleştirildi.

Eylül 2017 tarihinden itibaren Adana Şehir Hastanesi bünyesinde hizmete başlayan Yanık Merkezi, uzman kadrosu, yardımcı sağlık personelleri, yanık servisi ve yoğun bakım üniteleri ile sadece Adana'nın değil çevre illerdeki vatandaşlara da hizmet veriyor.

Yanık servisi, yanık yoğun bakım, yanık ameliyathanesi ve yanık polikliniği birimleri yer alan merkez, 18'i servis, 9'u yoğun bakım olmak üzere toplam 27 yatak kapasitesine sahip. Merkezde, 5 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı olmak üzere toplam 6 hekim görev yapıyor.

Yanık uzmanı hekimler Adana’da buluştu

Yanık uzmanı hekimler Adana’da buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber