Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 24 Kasım 2020 - 16:33 Yorum: 0

“Yapay zeka teknolojileri üzerine çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Yapay zeka teknolojileri üzerine çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yakın gelecekte çok daha yaygın şekilde...

“Yapay zeka teknolojileri üzerine çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Yapay zeka teknolojileri üzerine çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yakın gelecekte çok daha yaygın şekilde kullanıldığına tanık olacağımız yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesinde etkin rolü olan ülkelerin ekonomik anlamda da avantaj sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Turkcell, ürün ve hizmetleri üzerinde geliştirdiği yapay zeka teknolojisi her geçen gün daha da ilerletiyor. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, yapay zeka teknolojileri üzerindeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtirken, bin 300'e yaklaşan mühendis kadrosuyla dijitalleşme konusunda ilerlediklerini vurguladı.

Yapay zeka konusunda yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Murat Erkan, "Yapay zeka teknolojileri üzerine çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yakın gelecekte çok daha yaygın şekilde kullanıldığına tanık olacağımız yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesinde etkin rolü olan ülkelerin ekonomik anlamda da avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Bu nedenle bizim geliştirdiğimiz yapay zeka teknolojilerinin sadece şirketimize değil, Türkiye'ye de değer kattığına inanıyorum. Halihazırda sayılarını bin 300'e yaklaşan mühendis kadromuzla "Endüstri 4.0" çerçevesinde çeşitli teknolojileri kullanarak dijitalleşme konusunda ilerliyoruz" diye konuştu.

Yapay zeka sayesinde görüntü işleme alanında geliştirdikleri teknolojileri şirket bünyesinde de kullandıklarını belirten Erkan, "Günümüzde yapay zekanın en yoğun kullanıldığı alanlardan biri de techfin. Bugün dijital ödeme platformumuz Paycell'de yüz tanıma teknolojisini kayıt ve ödeme tarafında aktif olarak kullanıyoruz. Genel müdürlük binamıza yüz tanıma teknolojisi ile giriş yapabiliyor. Yine çalışanlarımız pandemi öncesi dönemde yemekhanemizde yemek aldıklarında, görüntü işleme teknolojisi ile alınan yemekleri tanıyabiliyor ve yüz tanıma teknolojisi kullanarak ödeme yapılabiliyordu. Tüm bunlara ek olarak müşteri hizmetleri ve işe alım süreçlerinde de yapay zeka algoritmalarından yararlanıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber