Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 20 Ekim 2016 - 16:03 Yorum: 0

Yapı sektörü Başkent’te görücüye çıktı

'Yapı Fuar-Turkeybuild Ankara" ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda Türk yapı sektörünün en son ürün, hizmet ve teknolojilerini sergiliyor.

Yapı sektörü Başkent’te görücüye çıktı

'Yapı Fuar-Turkeybuild Ankara" ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda Türk yapı sektörünün en son ürün, hizmet ve teknolojilerini sergiliyor.

Yem Fuarcılık tarafından düzenlenen ve yapı sektöründeki en son ürün, hizmet ve teknolojileri sergileyen, yapı sektörünün İç Anadolu bölgesindeki en büyük fuarı olan Yapı Fuarı - Turkeybuild ATO Congresium'da başladı.

Fuar ile ilgili bilgi veren YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, "Fuarımız 12 bin metre karede yaklaşık 200 katılımcıyla gerçekleşiyor. Dört gün boyunca açık olacak fuarımızda yaklaşık 25 bin ziyaretçiyi ağırlamayı planlıyoruz. Fuarımızda firmalarımız yeni ürünlerini, yeni hizmetlerini tanıttığı gibi bayilerini de ağırlıyorlar. Ayrıca öğrenci grupları, sivil toplum kuruluşları, Anadolu'dan meslek odaları, sektörün tüm bileşenlerini bir çatı altında topluyoruz ve çeşitli demo alanlarında da firmalar yeni ürünlerini gösteriyorlar" ifadesini kullandı.

"Ankara daha çok kendi bölgesi ve İç Anadolu'ya hitap eden bir fuar"

Ankara bölgesinin önemine dikkat çeken Başer, " 2015 yılı verilerine göre Ankara ve Hinterland'ındaki inşaat harcamaları yaklaşık 29 milyar TL, bu da Türkiye genelindeki inşaat harcamalarının yaklaşık yüzde 16 buçuğuna tekabül ediyor. Yalnızca inşaat malzemesi harcaması pazar büyüklüğü ise 20 milyar TL civarında ve kamu harcamaları 6.8 milyar TL, bu anlamda Ankara bölgesi çok büyük bir potansiyeli var. Bizim İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Ankara'da Turkeybuild serisi olan fuarlarımız var. Ankara daha çok kendi bölgesi ve İç Anadolu'ya hitap eden bir fuar. Ve daha önceki katılımlarımız, fuarlarımız çok başarılı gerçekleşti. Bugünde Türk yapı malzemesi ve inşaat sektörüne böylesine bir fuar sunmaktan çok gurur duyuyoruz. Bugün açılan fuarımız pazar gününe kadar açık olacak" değerlendirmesini yaptı.

"Bataryanızı kumbaraya çeviren kesinlikle cep dostu bir sistem"

Sergilenen ürünler arasında Her türlü bataryaya takılabilen su tasarruf cihazları dikkat çekti. Ürün, takılan bataryada hem hijyen hem de suyu daha tasarruflu kullanma imkanı sağlıyor. Fuardaki ürünle ilgili firma yetkilisi şu bilgileri verdi: "Herhangi bir bardak yıkadığımızda veya el yüz yıkadığımızda, tıraş olduğumuzda harcadığımız suyun yarısıyla aynı işi yapma imkanımız vardır. Bu da hem sudan hem de her ay sonu gelen faturalarımızdan tasarruf etmemizi sağlar. Ürün kendi kendini amorti edebilen ve bataryanızı kumbaraya çeviren kesinlikle cep dostu bir sistem".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber