Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 24 Ağustos 2016 - 10:48 Yorum: 0

“Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” imzalandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imzalanan "Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği...

“Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” imzalandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imzalanan "Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü" ne ilişkin, "81 ilde düzenlenecek eğitimler Bakanlıkların İl Müdürlükleri tarafından organize edilecek ve mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının mesleki niteliklerinin geliştirilmesi sağlanacak" dedi.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu'nda yapılan değişiklik ve yayımlanan Tebliğ ile yapı sektöründe ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, betoncu, duvarcı, ısı yalıtımcısı, inşaat boyacısı, iskele kurulum elemanı, ses yalıtımcısı, sıvacı, su yalıtımcısı gibi meslekler için "Mesleki Yeterlilik Belgesi" zorunluluğu getirildi.

Yapı sektöründe mesleki yetkinliği olan belgeli eleman sorunu ile karşılaşılmaması için, yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının mesleki niteliklerin artırılması, sektöre öncü iyi uygulamaların geliştirilmesi amacıyla Bakanlık yeni bir proje başlattı. İnşaat ustalarının eğitilerek "Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı"na hazırlanabilmeleri amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan çalışma ile 16 meslek grubu için 40 saatlik eğitim modüllerinin hazırlanması sağlanarak, programların Bakanlığın e-yaygın sistemine yüklenmesi sağlandı.

Ustalık eğitimlerine başvurular 16 bin kişiye ulaştı

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ustalık eğitimlerine başvurular, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince kabul ediliyor. İŞKUR İl Müdürlüklerince kurslar açıldıkça başvuranlar eğitime çağrılıyor. Hali hazırda başvuru sayısı 16 bin kişi civarına ulaştı. Kayseri, Bartın, Isparta ve Ordu" da pilot uygulamalar yapıldı" dedi.

Kursların tamamen ücretsiz olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, "Kursiyerlerin kurs süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca karşılanıyor" şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, "81 ilde düzenlenecek eğitimler Bakanlıkların İl Müdürlükleri tarafından organize edilecek ve mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının mesleki niteliklerinin geliştirilmesi sağlanacak" ifadelerini yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber