Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 02 Ağustos 2014 - 01:10 Yorum: 0

Yapılan ateşkesin çirkin bir ihlali

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze’de iki İsrailli askerin ölümüne ve birinin kaçırılmasına neden olan saldırıyı, taraflar arasında varılan 72 saatlik ateşkesin "çirkin bir ihlali" olarak nitelendirdi.

Yapılan ateşkesin çirkin bir ihlali

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD, iki İsrailli askerin ölümüne ve diğerinin kaçırılmasına sebep olan bugünkü saldırıyı en kuvvetli biçimde kınıyor. Bu, birkaç gündür görüşmeleri yapılan ateşkesin ve ABD ile Birleşmiş Milletlere (BM) verilen güvencenin çirkin bir ihlalidir” ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi’nin güvenliğini kontrolünde bulunduran Hamas’ın kaçırılan İsrailli askeri 'hemen ve koşulsuz' şekilde serbest bırakmasını arzulayan Kerry, Hamas üstünde nüfuzu bulunanlara seslenerek, bu mesajını, Hamas’a iletmeleri çağrısında bulundu.

Kerry, bugünkü ölümlerin ardından saldırının, çatışmalarda her iki yan için daha çok acıya ve can kaybına sebep olmasının bir trajedi olacağını anlatım etti. Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Temsilcisi ve hususi Koordinatör Robert Serry ve öteki bölgesel ortaklarla yakın İlişki şeklinde olduğunu kaydetti.

Kerry, “Uluslararası toplumun, Hamas vasıtası ile İsrail’e yönelik tünel ve füze saldırılarını, sivillerin hayatlarını kaybetmesini ve hüzünlerini sona erdirme noktasındaki çabalarını iki katına çıkarması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER: Yapılan , ateşkesin , çirkin , bir , ihlali
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber