Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mayıs 2016 - 11:18 Yorum: 0

Yaralı Kızıl Şahin Arık Emin Ellerde

MANİSA (İHA) – Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir hafta önce tarlada bulunan ve kümeste beslenen yaralı kızıl şahin Orman ve Su İşleri Bakanlığı...

Yaralı Kızıl Şahin Arık Emin Ellerde

MANİSA (İHA) – Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir hafta önce tarlada bulunan ve kümeste beslenen yaralı kızıl şahin Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Manisa Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Salihli Şefliği'nden gelen yetkililere teslim etti.

Sarıgöl'de Sezgin Yağcı tarafından bir hafta önce tarlasında bulunan ve bir haftadır tavuk kümesinde bakılan yaralı kızıl şahin artık emin ellerde.

Tarlasında bulduğu yaralı şahini bir haftadır evinin kümesinde besleyen ve bakımını yapan hayvansever Sezgin Yağcı, Sarıgöl Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Aktaş ile temas geçtiğini belirterek, "Tarlada gezinirken gözüme buralarda hiç rastlanılmayan kızıl şahini gördüm. Hayvan az uçup yere konmaya başladı. Hemen bir kutu ile üzerine kapatarak yakaladım. Evimde kümese bıraktım. Kanadının kırık olduğunu gördüm. Her gün tavuk ciğeriyle besledim, suyunu verdim. Sonra Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Aktaş'a durumu bildirdim. Salihli'den gelen ekip tarafından teslim alındı." dedi.

EGE BÖLGESİNDE ENDER GÖRÜLEN BİR TÜR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Manisa Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Salihli Şefliği'nden gelen yetkililer, kızıl şahinin kayalıklarda yaşamakta olduğunu, Ege Bölgesinde ender görülen bir yırtıcı kuş olduğunu belirterek, "Kızıl şahinin ilk önce tedavisi yapılacak ardından da doğaya bırakılacak. Duyarlı vatandaşımıza da teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Yaralı Kızıl Şahin Arık Emin Ellerde

Yaralı Kızıl Şahin Arık Emin Ellerde

Yaralı Kızıl Şahin Arık Emin Ellerde

Yaralı Kızıl Şahin Arık Emin Ellerde

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber