Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Temmuz 2014 - 15:18 Yorum: 0

Yaralı kuşlar, doğaya bırakılmayı bekliyor

Bilinçsiz avcıların hedefi haline geldikten sonra YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen 6 şahin ve 2 kartal, doğaya bırakılacakları günü bekliyor

Yaralı kuşlar, doğaya bırakılmayı bekliyor

VAN (AA) - Bilinçsiz avcıların hedefi haline geldikten sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen 6 şahin ve 2 kartal, sağlığına kavuştu.

YYÜ yerleşkesinde kurulan Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, Doç. Dr. Lokman Aslan öncülüğünde, doğada bilinçsizce avlanan kişilerin hedefi olan ya da kendiliğinden yaralanan, hasta, bitkin düşen yaban hayvanlarının tedavisini üstleniyor.

Kurulduğu günden bu yana çok sayıda hayvan türünün sağlığına kavuşmasını sağlayan Doç. Dr. Aslan ve ekibi, son olarak iki ay önce merkezlerine getirilen 6 şahin ile 2 kaya kartalının tedavisini üstlendi.

Başta kanatları olmak üzere vücutlarının çeşitli yerlerinde yara bulunan kuşları tedavi ederek sağlığına kavuşturan veteriner hekimleri, tedavileri tamamlanan kuşların doğaya bırakılması için ilgili kurumlarla görüşmelerini tamamladı.

Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin kurulduğu günden bu yana çok yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirterek, büyük uğraşlar sonunda bölgede yaşayan insanlarda yaban hayvanlarının korunmasına yönelik bilinç oluşturduklarını söyledi.

Her türlü hayvanın tedavisini üstelenen merkezin de yöre halkı tarafından bilinmeye başladığını anlatan Aslan, yaban hayvanları konusunda olumsuz bir tavırla karşılaşan insanların konuyu merkezlerine bildirip, yardım talebinde bulunduğunu ifade etti.

Son olarak 2 ay önce merkezlerine getirilen 6 şahin ve 2 kaya kartalının tedavisini yaptıklarına değinen Aslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edecekleri kuşların, kısa süre sonra doğaya bırakılacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber