Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

Yaralı vaşak, kurtarılamadı

Erzurum'un OItu ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan vaşak, ameliyat sırasında solunum yetmezliğinden öldü

Yaralı vaşak, kurtarılamadı

ERZURUM (AA) - OItu ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan ve yaşatılması için seferber olunan vaşak, ameliyat sırasında kurtarılamadı.

Sarısaz Mahallesi'nin kırsal kesiminde yaralı halde vaşak bulan vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından, bölgeye giden ekip yaralı vaşağı ilçe merkezine getirdi.

Burada veteriner hekimler tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından serum verilen hayvan, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürüldü. Öğretim üyeleriyle veteriner hekim Veysel Doğan tarafından yapılan ameliyat sırasında, bitkin halde olan vaşak, solunum yetmezliğinden öldü.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbar üzerine Oltu ilçesine gittiklerini ve hayvanı kırsal kesimden muhafaza memurlarının getirdiğini belirterek, bulunduğunda bitkin halde olduğunu söyledi.

İlk müdahalenin ardından vaşağın biraz toparladığını anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Erzurum merkeze getirdik, serum desteğiyle ayakta tutmaya çalıştık. Ameliyatta bazı şeyler yolunda gitmedi, solunum durdu. 4-5 dakika tekrar geriye kazanmak için mücadele ettik. Sol pazı kemiğinde kırık vardı. Doğada çok zayıf düşmüş, uzun süre açlık çekmiş. Sanırım yanlış bir hareketle kırık oluşmuş, çünkü hayvanın saldırması ya da araba çarpması gibi belirtileri yoktu. Yaklaşık 10 günlük bir kırıktı. Dişi, beş yaşlarında bir hayvan."

Doğan, "Vaşak, nesli tehlike altında olan hayvanlardan, bölgede ender rastlıyoruz. Yaşatmak için hocalarımızla elimizden geleni yaptık" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber