Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 30 Ağustos 2014 - 01:14 Yorum: 0

Yardım malzemelerini demiryolu ile göndereceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya göndermeyi planladıkları ikinci yardım paketini demiryolu ile ulaştıracaklarını söyledi.

Yardım malzemelerini demiryolu ile göndereceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya göndermeyi planladıkları ikinci katkı paketini demir yolu ile ulaştıracaklarını söyledi.

Rusya Birinci Kanalı'na açıklamalarda olan Putin, 26 Ağustos'da Minsk'te Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile gerçekleşen görüşmesini 'çok iyi ve yeterince açık' şekilde nitelendirdi. Putin, 'Petro Alekseyeviç (Poroşenko) diyalog kurulabilecek bir kişi. Ancak natürel ki anlaştığımız her şeyin gerçek hayata yansımasını isterim' dedi.

Poroşenko ile görüşmelerinde Ukrayna'ya gönderilmesi planlanan katkı konvoyunu konuştuklarını belirten Putin, 'O Rusya'nın yaptığı şeyi anlayışla karşılıyor. Bu konu için Kiev ile orta yolu bulmamız gerektiğini düşünüyorum. İnsanların gereksinim duyduğu malzemeleri demir yolu ile göndereceğiz. Bu, Poroşenko'nun fikriydi, ben de kabul ettim' diye konuştu. 

Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği 280 tırdan oluşan ilk parti yardım konvoyunda, 400 ton tahıl, 100 ton şeker, 62 ton çocuk maması, 54 ton tıbbi malzeme ve ilaç, 12 bin uyku tulumu ve ayrıcalıklı kapasitelerde 69 elektrik üretim ünitesi yer almıştı. Rusya'nın 'yardım konvoyu' ismi altında ülkeye silah sokacağı endişesiyle bir zaman tırların ülkeye girişine izin verilmemişti.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber