Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Ekim 2014 - 21:03 Yorum: 0

"Yargı paketi" alt komisyona sevk edildi

Katalog suçları genişleten, makul şüphe üzerine arama kararı, hakim ve savcı maaşlarında artış, soruşturma dosyasına erişimde düzenlemeler içeren yargı paketi alt komisyona sevk edildi.

'Yargı paketi' alt komisyona sevk edildi

Katalog suçları genişleten, hakim ve savcı ücretlerinde artış, makul kuşku üstüne üst ve yer arama kararı, avukatların tahkikat dosyasına erişimine kısıtlama benzeri düzenlemeler içeren yargı paketi TBMM Adalet alt komisyonuna sevk edildi. 

TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı. 

Usule ait söz sektör HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, teklifle avukatlığın sınırlandığını, kendisinin birleştirilen teklifinin ise avukatlara daha çok hak tanıdığını söyledi. Kaplan, 'Bu teklifle, 'savcının elinde mitralyöz, avukatın elinde sopa olsun, savaş etsinler' diyorsunuz. Tekliflerimi gargaraya getirip yedirtmem' dedi. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Kaplan'ın bağırmadan konuşmasını isteyince münakaşa çıktı. Kaplan'ın, 'Sesim yükselir de azalır da, benim tarzım bu. Konuştuğun dile dikkat et, saygılı ol' dediği Turan, 'Dinlemek istiyorum, anlamak istiyorum. Bağırma. Sen bağırınca saygılı olacaksın, ben dendiğinde saygısız olacağım, böyle bir şey mevcut mı?' diye karşılık verdi.

Kaplan konuşmasına devam ederken, Komisyon Başkanı İyimaya'nın, 'Teklifimi birleştirme mi diyorsun? Öyleyse birleştirmeyelim' diyerek, araya girmesine de reaksiyon gösterdi ve 'Bırak, diyeceğimi ben diyeyim' dedi.

Teklifin Anayasa'ya marjinal olduğunu öne devam eden Kaplan, görüşülmesine karar verilmesi biçiminde teklifinin birleştirilmemesini istedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da tıpkı doğrultuda talepte bulunarak, 'Biz özgürlükçü hukuk teklifi verdik. Teklifimin bu yasalarla görüşülmesini istemiyorum' diye konuştu.

Bunun üstüne İyimaya, Kaplan ve Tanrıkulu'nun tekliflerini birleştirme cetvelinden düşürdüğünü açıkladı.

Konuşmaların arkasından yapılan oylamayla kanun teklifi alt komisyona sevk edildi. 

ETİKETLER: Katalog , Şüphe , Hakim , Savcı , Maaş , Soruşturma
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber