Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Mayıs 2016 - 11:23 Yorum: 0

Yargıtay Başkanı Cirit’ten ’MHP’ Açıklaması

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP ile ilgili verdiği karara ilişkin, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey...

Yargıtay Başkanı Cirit’ten ’MHP’ Açıklaması

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP ile ilgili verdiği karara ilişkin, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içerisinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem" dedi.

Yargıtay Başkanı Cirit, Adil Yargılanma Hakkı ve İfade Özgürlüğü Semineri'nin açılış konuşmasını yapmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP ile ilgili verdiği kararla ilgili soruya Cirit, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içerisinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem" yanıtını verdi.

Karar öncesi daireye yöneltilen eleştirilerin sorulması üzerine ise Cirit, "Haksız ve yanlış" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyaretine Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının da katılmasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Cirit, şunları kaydetti:

"Ben onu anlayamadım niye eleştiri konusu oldu. Devlet ordaydı. Devletin başkanı, Türk gelenek ve göreneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer verilir. Devlet başkanı devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış olduğu, Meclis Başkanının, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterinin, tüm yüksek yargının katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olması, oradaki bir başka çay toplantısının yapılmış olması burada bizimde iştirak etmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Biz devlet başkanıyla bir arada olmaktan, devletin başkanıyla bir arada olmaktan onur duyarız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber