Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 15 Eylül 2014 - 12:04 Yorum: 0

Yargıtay "sahte rakı" kararını bozdu

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sahte rakı nedeniyle 2 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen restoran işletmecisinin beraatine hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Yargıtay 'sahte rakı' kararını bozdu

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, düzmece rakı nedeni ile 2 insanın ölümüne sebep bulunduğu iddia edilen restoran işletmecisinin beraatine hükmeden mahalli mahkeme kararını bozdu. Daire, sanığın 'olası kastla öldürme' suçundan yargılanması gerektiğine hükmetti.

Bursa'da 2010 yılında bir restoranda rakı içen K.C. ve K.A. bir zaman sonra rahatsızlandı. Hastanede tedavi altına tahsil edilen K.C. vakadan 2 gün sonra, K.A. ise 10 gün sonra hayatını kaybetti. Her iki insanın de 'rakıdan zehirlendiği' belirlendi.

Restoran sahibi Z.T. ve işletmeci S.S. ile sahte rakı satın aldıkları iddia edilen M.Y. meselesi için 'kasten öldürme', 'bozulmuş veya değiştirilmiş besin veya ilaç ticareti' suçlarından dava açıldı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların beraatine hükmetti.

Yerel mahkeme kararında, Şahit ifadelerine göre, ölen kişilerin, 'rakı içtikten sonra kendilerinde rakıdan ötürü herhangi bir rahatsızlığın meydana gelmediğini' beyan ettikleri, sanıkların iş yerinde yapılan arama sırasında düzmece rakı ele geçirilmediği, mahkumiyete yetecek her çeşitli şüpheden ırak kanıt olmadığı kaydedildi.

Kararın temyiz edilmesi üzerine, dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesinin gündemine geldi. 

Daire, mahalli mahkemenin sanıklar hakkındaki beraat kararını bozdu.

Bozma kararında, K.C. ve K.A'nın tedavi gördükleri hastanelerde metil alkol zehirlenmesi ve buna bağlı gelişen komplikasyonlar neticesinde öldüklerinin Atli Tıp Kurumundan tahsil edilen raporlarda belirtildiği vurgulandı.

İş yerinde yapılan aramaların vakadan sonra gerçekleştirilebildiğine değinilen bozma kararında, 'İş yerinde % düzmece alkollü meşrubat satılmaması nedeni ile başkaca içki tüketip de rahatsızlanmayanların bulunması ve sonradan yapılan aramalarda düzmece rakı elde edilememesi eylemin sübutuna mani teşkil etmemektedir' denildi.

Sanıklardan işletmeci S.S'nin insan sağlığı için tehlikeli olup ölümlere yol açabilen ve hukuki olmayan biçimde imal edilen rakıları iş yerinde satışa arz ettiği belirtilen kararda, rakıyı içen şahıs ve ya şahısların ölebileceğini aleni öngörmesine karşın neticesinde kabullenerek eylemlerini gerçekleştirmesi nedeni ile 'olası kastla öldürme' suçundan yargılanması gerektiği kaydedildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber