Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Yarhisar Müze Gemisi'ni 177 bin kişi ziyaret etti

Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş su üstü savaş gemi müzelerinden biri olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'ni, 2006'dan bu güne 177 bin kişi gezdi

Yarhisar Müze Gemisi'ni 177 bin kişi ziyaret etti

KOCAELİ (AA) - Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş su üstü savaş gemi müzelerinden biri olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi'ni, 2006'dan itibaren 177 bin kişi ziyaret etti.

ABD'de 1964 yılında inşa edilen, 1965'ten hizmet dışı kaldığı 2005'e kadar Türk donanmasında "keşif-karakol" gemisi olarak görev yapan TCG Yarhisar, 2006'da Gölcük'e müze gemi olarak kazandırıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasına katılmış "gazi gemi" Yarhisar'ı, müze gemi olarak hizmet vermeye başladığı 2006'dan itibaren 177 bin 98 kişi gezdi. 

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemi Müdürü İlhan Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in en çok önem verdiği konuların başında güvenlik geldiğini belirterek, bu konuda azami ölçüde gayret gösterdiklerini kaydetti.

Müze gemisinde güvenli hizmet verebilecek şekilde tedbirler aldıklarını ifade eden Akbulut, "Bunların başında paratonerimiz geliyor. Müzemizi ziyaret eden misafirlerimizin ve personelimizin yıldırım düşmesine karşı güvenliklerini sağlayan topraklama sisteminin ölçümünü profesyonel bir şirkete yaptırarak 'güvenlidir' raporumuzu aldık. Yarhisar’ı yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turist ziyaret ediyor. Bugüne kadar 177 bin 98 kişinin ziyaret ettiği müze gemimizi, bu anlamda tüm misafirlerimiz güvenli şekilde gezmeye devam edebilir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber