Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 19 Eylül 2014 - 19:35 Yorum: 0

Yarı final ve final maçları Londra'da

UEFA Başkanı Michel Platini, EURO 2020'ye ev sahipliği yapmaya hak kazanan ülkelerin aldıkları puanları açıkladı. EURO 2020'de yarı final ve final maçları ise Londra'da yapılacak.

Yarı final ve final maçları Londra'da

UEFA Başkanı Michel Platini, UEFA 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) ev sahipliği yapmaya hak elde eden devletlerin aldıkları puanları açıkladı.

Platini, İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Espace Hippomene'de, EURO 2020'ye ev sahipliği yapacak devletlerin açıklandığı tören sonrası yaptığı basın toplantısında, şampiyonaya ev sahipliği yapacak 13 ülkenin aldığı puanlar ve nasıl seçildiklerine ait bilgi verdi. 

Platini, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini dizmek için Azerbaycan'ın Bakü, Belarus'un Minsk, Belçika'ın Brüksel, Bulgaristan'ın Sofya, Danimarka'ın Kopenhag, İngiltere'nin Londra, Makedonya'nın Üsküp, Almanya'nın Münih, Macaristan'ın Budapeşte, İsrail'in Kudüs, İtalya'nın Roma, Hollanda'nın Amsterdam, İrlanda Cumhuriyeti'nin Dublin, Romanya'nın Bükreş, Rusya'nın Saint Petersburg, İskoçya'nın Glasgow, İspanya'nın Bilbao, İsveç'in Stockholm, Galler'in Cardiff kentleri olmak üzere 19 müracaat yapıldığını söyledi. 

Minsk, Sofya, Üsküp ve Kudüs'ün bu sabahki oylamaya katılmak için gerekli yeterliliğe sahip olmadıkları için bugünkü oylama öncesinde elendiklerini kaydeden Platini, EURO 2020'ye ev sahipliği yapıcak bulunan 13 şehrin, 15 namzet şehir arasından seçildiğini, 15 belde arasından da yalnızca Cardiff (21) ve Stockholm'un (19) birkaç oyla ev sahipliği yapma hakkını kaybettiğini bildirdi.

İngiltere'nin başkenti Londra ile Almanya'nın Münih kentinin katıldığı yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yarışında, oylama öncesinde Almanya'nın adaylığını çektiğini anlatım eden Platini, tek namzet şekilde kalan Londra'nın oy birliğiyle yarı final ve finali düzenlemeye hak kazandığını anlatım etti.

İkinci oylamanın ise 4 çeyrek final maçı ile 3 küme maçı ev sahipliği için yapıldığını anlatan Platini, Almanya'nın Münih kentinin 38, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün 37, İtalya'nın başkenti Roma'nın 29, Rusya'nın Saint Petersburg kentinin ise 29 oyla ev sahipliği yapma hakkı kazandığını duyurdu. Oylamada ayrıca, Belçika'nın başkenti Brüksel'e 11, Galler'in başkenti Cardiff'e 3 ve Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye ise 2 oy çıktı.

Son 16 ve küme maçları için yapılan üçüncü oylama turunda ise daha öncelikle 6 alana ayrılan namzet devletler içinde ilk iki turda ev sahipliği yapma hakkı kazanamayan bölge adayları içinde oylama yapıldı. 2. alanda Danimarka'nın başkenti Kopenhag ile İsveç'in başkenti Stockholm arasındaki ilk oylamada Kopenhag 13 oyla son 16 ve küme maçlarını düzenleme hakkı elde eden 8 ülkeden birisi oldu. Bu oylamada, Stockholm'e yalnızca 3 oy çıktı. 4. alanda ise Romanya'nın başkenti Bükreş ve Macaristan'ın başkenti Budapeşte yarıştı. Bükreş bu oylama sonucunda 12 oyla son 16 ve küme maçlarını düzenleme hakkı kazanan 2. şehir oldu. Budapeşte bu oylamada yalnızca 3 oy alabildi.

Geriye kalan 8 yurt içinde yapılan son oylamada ise son 16 ve küme maçlarını düzenleme hakkı kazanan diğer 6 şehir belirlendi. Oylama neticesinde su biçimde oluştu:

Hollanda/Amsterdam: 58 puan

İrlanda Cumhuriyeti/ Dublin: 55 puan

İspanya/ Bilbao: 50 puan

Macaristan/ Budapeşte: 48 puan

Belçika/Brüksel: 43 puan

İskoçya/ Glasgow: 22

Galler/Cardiff: 21

İsveç/ Stockholm:18

Son oylama neticesinde da Cardiff ve Stockholm dışındaki ilk 6 belde turnuvada, son 16 ve küme maçlarına ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

ETİKETLER: Yarı , final , final , maç , Londrada
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber