Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 17 Nisan 2022 - 11:08 Yorum: 0

Yarım asırdan fazladır bu şehrin insanlarının söküğünü dikiyor

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli'de yaşayan 80 yaşındaki Muzaffer Yazıcı, çırak olarak başladığı terzilik mesleğini 70 yıldır aynı özveriyle sürdürüyor.

Yarım asırdan fazladır bu şehrin insanlarının söküğünü dikiyor

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli'de yaşayan 80 yaşındaki Muzaffer Yazıcı, çırak olarak başladığı terzilik mesleğini 70 yıldır aynı özveriyle sürdürüyor. Terziliğin tüm püf noktalarını ustasından öğrenen Yazıcı, mesleğini 90 yaşına kadar sürdürmek istiyor.

Trabzonlu Muzaffer Yazıcı, henüz 10 yaşındayken babası tarafından terziliğe çırak olarak verildi. 15 yaşında Kocaeli'nin İzmit ilçesine gelerek amcasının yanında yaşamaya başlayan Yazıcı, burada mesleğine çırak değil, kalfa olarak devam etti. Çırak olarak çalışmaya başladığı terzi dükkanında ustasından mesleğin püf noktalarını öğrenen Yazıcı, 1962 yılında açtığı dükkanında alın teri dökmeye devam ediyor. Yıllarını mesleğine veren Muzaffer Yazıcı, terzilik yaparak 6 çocuğunu yetiştirdi. Bilgi ve tecrübesiyle mesleğe 20 usta kazandıran Yazıcı, terziliği 90 yaşına kadar sürdürmek istiyor.

"Terziliği çok seviyorum"

Çırak olarak başladığı mesleğini severek sürdürdüğünü belirten Yazıcı, "Trabzon'da doğdum. 10 yaşındayken babam beni bir terzinin yanına çırak olarak verdi. 15 yaşındayken amcamın yanına İzmit'e geldim. Amcamın yanına geldikten sonra burada kalfa olarak terzilik yapmaya devam ettim. Ardından askere gittim. Askerden döndükten sonra da bu dükkanı açtım ve 60 senedir bu dükkandayım. Bugüne kadar yaklaşık 20 tane çırağım oldu. Şu an hepsi emekli. Fakat ben çıraklarım ve kalfalarımın emekli olmasına rağmen hala bu işe devam ediyorum. Terziliği çok seviyorum. Allah bana sağlık verirse bu işi 10 yıl daha yaparım. Şu anda kalfam var fakat çırağım yok. En son 10 yıl önce bir çırağım olmuştu. Çırağım yok çünkü terzilik elden gidiyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber