Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Nisan 2014 - 11:13 Yorum: 0

Yarım asırlık arabalarını garajına kilitledi

Rizeli 72 yaşındaki İsmail Çolak, 1978 ve 1985 yıllarında satın aldığı çalışır haldeki iki antika otomobili satmak istemediği için 9 yıldır evinin garajında bekletiyor

Yarım asırlık arabalarını garajına kilitledi

RİZE (AA) - MUHİTTİN SANDIKÇI - Rizeli 72 yaşındaki İsmail Çolak, 1978 ve 1985 yıllarında satın aldığı çalışır haldeki iki antika otomobili satmak istemediği için 9 yıldır evinin garajında bekletiyor.

İl merkezine bağlı Zincirliköprü köyündeki Çolak, 1978 yılında 1951 model Opel marka, 1985 yılında da 1953 model Citroen marka otomobil satın aldı. Araçlarını çok sevdiği ve satamadığı için yıllardır evinin garajında bekleten Çolak, otomobillerin bakımlarını yaparak çalışır halde kalmalarını sağlıyor.

Çolak, AA muhabirine, araçları aldıktan sonra 20 yıl süreyle kullandığını anlatarak, "Otomobillerin 1951 model olanını neredeyse yarım kilo altına denk gelen bir ücretle aldım. Diğeriyle bana epey bir maliyetli oldu ama severek ve isteyerek yıllarca kullandım. Daha sonra sağlık sorunları yaşayınca otomobillerle ilgilenememeye başladım. Satmak istemediğim için otomobilleri 2005 yılında evimin altına yaptırdığım garaja park ederek garajı kilitledim" dedi.

Bakımlarını yaptığı araçların kendisi için bir "merak" olduğunu ve bu yüzden onları satamadığını ifade eden Çolak, şöyle konuştu:

"Otomobillerin bakımlarını yapmaya çalışıyorum. Motorlar hasar görmesin diye uzun zamanlar çalıştığım oluyor. İkisi de gayet iyi durumda ve çok şükür iyi çalışıyorlar. İnsanlar bu araçların bende olduğunu bildiğinden satın almak istiyor ancak bu benim için bir merak, sağlığım el verdiği müddetçe onlarla ilgileneceğim."

- Çizme filminde yer aldı

Çolak, senaryosu Ömer Lütfi Mete'ye ait, Rize'nin İkizdere ilçesinde 1991 yılında çekilen "Çizme" adlı filmde 1951 model aracının yer aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Her iki otomobili de uzun yıllar kullandım. 1951 model olan aracımın bu filmde kullanılması beni daha da mutlu etti. Daha sonra bu otomobilleri çocuklarıma düğün hediyesi olarak vermeyi düşünüyordum ama nasip olmadı. 2005 yılından itibaren de araçlar garajdan çıkmadı. Bundan sonra benim gözüm gibi baktığım otomobillerimi çocuklarıma bırakmak istiyorum. İnşallah onlarda uzun yıllar arabalara iyi şekilde bakarak korurlar."

- Otomobil müzesine vermedi

Antika meraklılarının kendisine sürekli ulaştığına ve otomobillerini satın almak istediğine işaret eden Çolak, şunları kaydetti:

"Benim için otomobillerim geçmişim gibi. Onlara bakınca geçmişimi görüyorum. Bu nedenle kesinlikle satmayı hiç düşünmedim. Buna rağmen otomobil müzesi de dahil olmak üzere çok sayıda istekli çıktı ama vermedim. Arabaların bakımlarının tam anlamıyla yapılması halinde 70 bin dolara satılabilecekleri söyleniyor ancak bu fiyatların benim için hiç önemi yok."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber