Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Yarım kalan hayalini Türkiye'de gerçekleştirdi

Kaleme aldığı eserleri Esed güçlerinin bombardımanı sonucu yıkılan evlerinin altında kalan Suriyeli şair, 80 şiirden oluşan ilk Arapça kitabını Türkiye'de yayımladı

Yarım kalan hayalini Türkiye'de gerçekleştirdi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İZZET MAZI - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli şair, 15 yıldır hayalini kurduğu şiir kitabını okuyucularıyla buluşturdu. 

Halep Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan 29 yaşındaki Şaze Birru'nun evi, rejim güçleri tarafından düzenlenen bombardımanda yıkıldı. 

Lise ve üniversite eğitimi döneminde yayım aşamasına getirdiği şiir, roman, tiyatro eserleri enkaz altında kalan Birru, ailesiyle 4 yıl önce Türkiye'ye sığındı. 

Halen Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tercümanlık yaparak geçimini sağlayan Suriyeli şair, 15 yıldır hayalini kurduğu ''Vatan hasreti ve aile sevgisi'' konusunu içeren şiir kitabını yayımlamanın sevincini yaşıyor.

Birru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile, sevgi ve ve vatan aşkı konularını işlediği kitabında 80 şiirin bulunduğu söyledi. 

İlk kitabını Türkiye'de yayımladığı için mutlu olduğunu anlatan Birru, şöyle konuştu:

"Kaleme aldığım tüm eserlerim yıkılan evimizin altında kaldığı için çok üzülmüştüm. Keşke ülkemde bu olaylar olmasaydı da kitaplarımı Suriye'de bastırsaydım. Yaşadığım üzüntü ve yorgunluğu ise Türkiye'de yeniden yazmaya başladığım ve bugün yayınlanan kitabımla unuttum."

 Birru, üniversitede Türkçe, Farsça, Özbekçe ve Osmanlıca öğrendiğini vurguladı. 

Yaklaşık 7 yıldır Türkçe şiirler de yazdığını anlatan Birru, "Bir Kahramanmaraşlı bir işadamı ile mastır yaptığım üniversitedeki hocalarımın desteğiyle şiir kitabımı şu anda Arapça yayımlandı ancak en kısa zamanda Türkçesini de okuyucularımla buluşturmak istiyorum. Kitabımı elime aldığım gün yeniden doğmuş gibi oldum çünkü enkaz altında kalan hayallerim Türkiye'de hayat buldu" diye konuştu.

Birru, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine başladığını ve ileride Türkçe eserler de yazmak istediğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber