Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 11 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Yaş meyve, sebze sektörü değerlendirme toplantısı

BAİB Başkanı Satıcı:

Yaş meyve, sebze sektörü değerlendirme toplantısı

ANTALYA (AA) - Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya krizinin yaş meyve, sebze ihracatını daha fazla etkilememesi için bir dizi çalışma yapacaklarını bildirdi.

BAİB, yaş meyve, sebze ihracatında yüksek sezonun başlamasından önce, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren toplantı düzenledi.

BAİB'den yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, yaş meyve, sebze ihracatında yoğun sezonun kısa süre sonra başlayacağını ve yüksek sezonla bölgeden ihraç edilen yaş sebze, meyve ürünlerinin daha da artacağını kaydetti.

10-15 yıl önce yaş sebze, meyve ihracatında en büyük sorunun zirai ilaç kalıntısı olduğunu belirten Satıcı, "Bu sorun geride kaldı. Zirai ilaç kalıntısı problemi en az seviyeye indi ve AB standartlarını yakaladık. Bundan sonra biyolojik mücadeleye ağırlık verilmeli" dedi.

- Rusya krizi

Konuşmasında Rusya krizine de değinen Mustafa Satıcı, 1996 yılından bu yana birçok ekonomik kriz gördüğünü ancak hiçbirin Rusya'nın yaşadığı ekonomik kriz kadar etkili olmadığını kaydetti.

İhracat sektörünün zor durumda olduğunu ifade eden Satıcı, "İhracat azaldığı zaman ürün fiyatları yüzde 30-40 oranında düşüyor. İhracat arttığında ise tam tersi yaşanıyor. Rusya krizinin sektörümüzü daha fazla etkilememesi için bir dizi çalışma yapacağız. Bu çalışmaları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber