Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 22 Ocak 2018 - 17:24 Yorum: 0

Yasa dışı dinleme davasında tutuklu olan 2 emniyet mensubu serbest bırakıldı

Sakarya'da yasa dışı dinleme yapıldığı iddialarıyla ilgili "Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları...

Yasa dışı dinleme davasında tutuklu olan 2 emniyet mensubu serbest bırakıldı

Sakarya'da yasa dışı dinleme yapıldığı iddialarıyla ilgili "Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek" suçlarından, aralarında eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da bulunduğu 10 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi. Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar katıldı. Gerçekleşen davada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) iki tanık dinlendi. Tanık M.K., verdiği ifadede, "Aynı dönemde İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalıştık. Bursa'da komiserlik okulunda aynı dönemde benimle eğitim aldı. Bu okuldaki sohbet grubunda şuan yargılamada konu olan firari ve yakalama kararı bulunan sanık Abdülhamit Ata da vardı" dedi.

Sanıkları ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, yargılamada tutuklu bulunan Ahmet Yaz ve Mehmet Dikbaş isimli emniyet mensuplarını adli kontrol şartı ile serbest bırakırken, firarı olan eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile eski İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça ve Abdülhamit Ata için yakalama kararının devamına karar vererek davayı ileri ki bir tarihe erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber