Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 21 Ağustos 2014 - 12:23 Yorum: 0

Yaşadığı çadırın bir bölümünü kuşlarına ayırdı

Ülkesindeki iç savaştan dolayı ordudan ayrılarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli, barındığı çadırı, yanında getirdiği kuşlarla paylaşıyor

Yaşadığı çadırın bir bölümünü kuşlarına ayırdı

ADIYAMAN (AA) - MEHMET FATİH ASLAN - Adıyaman'daki çadır kentte barınan Suriyeli Muhammed Ferhat, ülkesinden getirdiği kuşlar çoğalınca yaşadığı çadırın bir bölümünü onlara ayırdı.

Suriye'nin İdlib kentinde çıkan olaylar nedeniyle ordudan ayrılmak zorunda kalan 42 yaşındaki Ferhat, iç savaşın İdlib'e sıçraması üzerine ailesiyle kaçarak Türkiye'ye sığındı. Adıyaman'daki çadır kentte yerleştirilen Ferhat, yanında getirdiği kuşların sayıları artınca yaşadığı çadırı kuşlarıyla paylaşmaya başladı. 

Ferhat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç savaştan kaçarken çok sevdiği kuşlarını da yanında getirdiğini söyledi.

Çektiği sıkıntılara rağmen kuşlarından vazgeçemediğini anlatan Ferhat, "Ülkemden getirdiğim kuşlarımı çadır kentte beslemeye devam ettim. Sayıları artınca yaşadığım çadırın bir bölümünü kuşlarım için ayırdım. Şu anda yaklaşık 25 çift kuş besliyorum" dedi.

Çadır kentte vaktinin çoğunu kuşların bakımına ayırdığını ifade eden Ferhat, çocuklarının da kuşları sevdiğini vurguladı.

Ülkesinden ayrılmak zorunda kaldığı için üzüntü yaşadığını dile getiren Ferhat, şöyle devam etti:

"Suriye'de savaş nedeniyle birçok insan öldü. İnsanlarla birlikte hayvanlar ve kuşlar da öldü. Vatan özlemini ülkemden getirdiğim bu kuşlara bakarak bir nebze olsun gidermeye çalışıyorum. İnşallah savaş kısa sürede biter, biz de kuşlarımızla ülkemize döneriz." 

- Kuşları vantilatörle serinletiyor

Ferhat, çadır kentte hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğunu, kuşların etkilenmemesi için kafeslerin olduğu kısma vantilatör yerleştirdiğini söyledi.

Bu sayede kuşlarının sıcak havadan fazla etkilenmediğini ifade eden Ferhat, "Vantilatörle kuşlarıma serin bir ortam sağlıyorum. Özellikle sıcaktan daha fazla etkilenen birkaç günlük yavrular için vantilatör çok iyi oldu" diye konuştu.

Sayıları artan kuşlarının bir kısmını satmak zorunda kaldığını vurgulayan Ferhat, böylelikle aile bütçesine de katkı sunduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber