Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

Yaşadıkları sorunlar oyun terapileriyle tespit ediliyor

Bayburt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, iletişim becerileri gelişmediği için kendilerini ve sorunlarını ifade etme konusunda yeterli bilince sahip olmayan çocuklar için oyun terapileri başlattı

Yaşadıkları sorunlar oyun terapileriyle tespit ediliyor

BAYBURT (AA) - Bayburt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM) iletişim becerileri gelişmediği için kendilerini ve sorunlarını ifade etme konusunda yeterli bilince sahip olmayan çocuklar için oyun terapileri başlattı.

RAM Müdürü Atilla Kuyruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyun terapisinin çocuğun problemlerini anlamak, duygularını, tutumlarını keşfetmek ve çocuğu bunlarla yüzleştirerek çözüm getirmesini sağlamak için geliştirilmiş bir teknik olduğunu söyledi.

Başlatılan çalışma kapsamında müdürlük binasında özel bir oyun odası tasarladıklarını belirten Kuyruk, "Bu oyun odasında danışmanlarımız çocukla oyun oynuyor. Oyun terapisinde danışmanlarımız yardımıyla çocuklar, her biri birbirinden farklı anlamlar taşıyan oyuncakları kullanarak kendi oyununu kuruyor ve günlük hayatında ifade etmekte zorlandığı öfke, üzüntü, kıskançlık gibi olumsuz duyguları özgürce yaşaması sağlanıyor" dedi.

Kuyruk, bu durumun çocuğun davranışının altındaki nedenleri anlamak için danışmana bilgi sağladığını ifade ederek, "Oyun terapi odası aynı zamanda çocuğun sorununu dolaylı olarak ifade etme imkanı sunuyor. Müdürlüğümüz bünyesinde oyun terapisine alınan çocukların genel özellikleri iletişim yetersizliği yaşamaları. Çocuklardan bazıları yaşa bağlı olarak bazıları da yaşadıkları sorunları tanımlamada yaşça yeterli olgunluk gösteremedikleri için konuşmadıklarını tespit ettik. Bizde bu durumun üstesinden gelebilmek için en uygun yöntem olan oyun terapisi yöntemini merkezimizde uygulanmaya başladık" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber