Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 19 Eylül 2016 - 14:58 Yorum: 0

Yasağın sürdüğü Şırnak’ta ders zili çalmadı

Şırnak'ta PKK mensupları tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürmesi...

Yasağın sürdüğü Şırnak’ta ders zili çalmadı

Şırnak'ta PKK mensupları tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürmesi nedeniyle binlerce öğrenci çevre il ve ilçelerde misafir öğrenci olarak derslere katıldı. Kent girişindeki çadırlarda yaşayan 5 bin ailenin çocukları ise, yeni eğitim ve öğretim yılına başlayamadı.

Terör örgütü PKK tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar yüzünden 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 7'nci ayında sürdüğü Şırnak'ta, Türkiye'nin 80 ilinin aksine ders zili çalmadı. Kentten göç eden Şırnaklılar, yerleştikleri başta Cizre ve Silopi olmak üzere, çevre il ve ilçelerde misafir öğrenci olarak derslere katıldı. Yasağın ilan edilmesiyle birlikte kenti terk eden ve maddi imkansızlıklar nedeniyle Cudi Dağı eteklerinde kurdukları çadır ve çardaklarda yaşayan 5 bin ailenin çocukları ise, yeni eğitim ve öğretim yılına başlayamadı.

"Okula gitmek istiyoruz"

Ailesi ile birlikte çadırda kalan ve bu yıl 9'uncu sınıfa geçen Barış Külter, başka bir yere gidemediklerini ve kentlerindeki yasak nedeniyle eğitime başlayamadıklarını belirterek, bir an önce okullarına ve arkadaşlarına kavuşmak istediklerini kaydetti. Derslerinden geri kalmak istemediklerini dile getiren Külter, eğitim sorunlarını çözülmesini istedi.

Kübra İdin adlı öğrenci ise, eğitimden mahrum kalmak istemediklerini anlatarak, "Zaten geçen yıl olaylar yüzünden birçok zaman okula gidemedik. Bu yıl da aynı sorunu yaşamak istemiyoruz. Bir an evvel okullarımıza kavuşmak istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber