Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

Yaşam savaşı veren milli judocu yeniden hayata tutundu

Kolundaki ödemin yayılarak durumunun ağırlaşması üzerine Bursa'ya sevk edilen 16 yaşındaki Burcu Hantuk, yoğun bakımdan çıkarıldı

Yaşam savaşı veren milli judocu yeniden hayata tutundu

BURSA (AA) - Balıkesir'de kolunda başlayan ödemin yayılarak durumunun ağırlaşması üzerine Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen 16 yaşındaki milli judocu Burcu Hantuk'un, sağlık durumunun iyiye gittiği ve yoğun bakımdan çıkarıldığı bildirildi.

Hastanenin yoğun bakım servisinden çıkarılarak, plastik ve rekonstrüktif cerrahisi bölümünde tedavisine devam edilen sporcunun babası İbrahim Hantuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının normal servise alınmasının bir mucize olduğunu söyledi.

Burcu'nun artık kendi ihtiyaçlarını görebildiğini, yemek yediğini belirten Hantuk, "Kızım hayata tutundu. O, güçlü ve inatçı olduğunu bir kez daha gösterdi bize. Kahvaltıyı beraber yaptık. İstediği her şeyi alıyoruz. Onları rahatça yiyebiliyor" dedi. 

Kızının yoğun bakımdan çıkalı 2 gün olduğunu anlatan Hantuk, şunları söyledi:

"Bilinci yerine gelir gelmez Burcu'nun bize söylediği, 'yanımdan ayrılmayın, beni yalnız bırakmayın' oldu. Tabii kendisi yapılan ameliyatları bilmiyor. Pansuman olduğunu biliyor. 'Bir dahaki aya maçım var, o maça çıkmam lazım' diyor. 'Maçta kullandığım kolum sakat değil baba' diyor. Biz Allah'tan beklediğimizi aldık. Doğru zamanda, doğru yerde de olduğumuza inandık. Devlet büyüklerimize ve yanımızda olup dualarını eksik etmeyen tüm halkımıza minnettarız, haklarını ödeyemeyiz. Allah'ım Burcumuzu bize geri verdi. Bu süreçte hem o hem biz bir psikolojik sorun yaşıyoruz, yaşayacağız da. Pek kimseyi istemiyor, konuşmak istemiyor. Şu an ziyaretçi istemiyor. Normaldir, çünkü yaraları açık. Atlatacağız inşallah, Allah yardımcımız olur."

Burcu'nun bugün de küçük bir ameliyata gireceğini ifade eden Hantuk, "O yine pansuman olacağını biliyor. 'Sorun yok' diyoruz kendisine. Biz kızımızın iyileşmesi için elimizi de canımızı da koyduk, bedenimizi zaten ortaya koymuşuz. Allah bize mükafatını verecektir" diye konuştu.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Bedrettin Akova da Burcu'nun sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Hastamız yoğun bakımdan çıkarıldı. Şuuru açık ve bilinci yerinde. Bu iyi bir gösterge. Şimdi de plastik cerrahide daha önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı oluşan sorunların giderilmesine yönelik tedaviler yapılıyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber