Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Eğitim 28 Temmuz 2016 - 10:28 Yorum: 0

Yaşar Üniversitesi AB’li oldu

Yaşar Üniversitesi, 47 ülkeden 850 üniversitenin yer aldığı Avrupa Üniversiteler Birliği'ne (EUA) üye oldu.

Yaşar Üniversitesi AB’li oldu

Yaşar Üniversitesi, 47 ülkeden 850 üniversitenin yer aldığı Avrupa Üniversiteler Birliği'ne (EUA) üye oldu.

Yaşar Üniversitesi, merkezi Belçika'da bulunan ve üye ülkelerin yükseköğrenim kurumlarının kalite gelişimini ve devamlılığını desteklemek üzere kurulan EUA'ya tam üye olarak kabul edilmenin gururunu yaşıyor. Amacı, üniversitelerin öğretim, araştırma faaliyetleri ve yönetim süreçleri ile ilgili değerlendirme yaparak kalite düzeyinin artırılması ve kalite sürekliliğinin sağlamak olan Avrupa Üniversiteler Birliği, titiz bir değerlendirme süreci ve Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) verdiği destek mektubu sonucunda aldığı kararla, Yaşar Üniversitesi'ni birliğe "Bireysel Tam Üyelik" statüsünde kabul etti.

Uluslararası kent üniversitesi

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer, Avrupa Üniversiteler Birliği'ne üye olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Bu saygın üyelik uluslararası kent üniversitesi olma hedefinde hızla ilerleyen ve stratejik planımız gereği uluslararasılaşma yolunda attığımız önemli bir adımdır" dedi.

Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşar Üniversitesi olarak ana hedefimiz, akademik kadronun niteliğini zenginleştirerek dünya standardında eğitim ve araştırma imkanları oluşturmak. İngilizce hazırlık sınıfımız da aralarında Columbia, Boston, California üniversitelerinin bulunduğu dil eğitim programını akredite eden dünyanın en önemli kalite belgesi CEA Akreditasyonunu alan ilk Türk yükseköğretim programı. Üniversiteler Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması (URAP) tarafından gerçekleştirilen 2015-2016 Dünya Sıralamasında Yaşar Üniversitesi, İzmir'den ilk 2000 sıralamasına girebilen tek vakıf üniversitesi. Türk Standartları Enstitüsü'nden TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi'ne sahip olan Türkiye'deki ilk ve tek üniversiteyiz. Hedefimiz Yaşar Üniversitesi'nin sahip olduğu bu ayrıcalıklarıyla, "en iyi ilk 1000 ve onu takiben en iyi ilk 500 dünya üniversitesi" arasında yer almasını sağlamak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber