Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 15:18 Yorum: 0

Yaşlı Kadından 75 Gündür Haber Yok

Karabük'te 29 Şubat tarihinde ekmek almaya gidiyorum diye evden ayrılan ve kendisinden 75 gündür haber alınamayan 72 yaşındaki Hatice Özkur'u bulmak için...

Yaşlı Kadından 75 Gündür Haber Yok

Karabük'te 29 Şubat tarihinde ekmek almaya gidiyorum diye evden ayrılan ve kendisinden 75 gündür haber alınamayan 72 yaşındaki Hatice Özkur'u bulmak için AFAD ekipleri ve gönüllüleri Karabük-Yenice arasında çayda arama çalışması başlattı.

2 çocuk annesi Hatice Özkur, 29 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde, Yeşil Mahalle Cami Altı Sokak'taki evinden ekmek almak için çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Çocukları İsmet ve Hikmet Özkur, aramalara rağmen annelerini bulamayınca tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Yaklaşık 75 gündür ölü ya da canlı olarak bir tülü haber alamadıkları anneleri için çaya düşme ihtimaline karşı çocukları AFAD" tan yardım isteyerek, Karabük -Yenice arasında aranmasını talep etti. Düşme ihtimalinin düşünüldüğü Araç ve Filyos Çayı ile çevresinde yapılan aramalarda bugüne kadar sonuç çıkmadı. Aralıklarla devam eden çalışmalarda bugünde Karabük AFAD ile İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri ve Karadeniz Ereğli İtfaiye Gönüllüleri Derneği'nden yaklaşık 50 kişilik ekip Araç ve Filyos çaylarında arama çalışması başlattı. Çalışmalarda dalgıç ekipleri ve 2 arama kurtarma köpeği de yer aldı.

AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay, 50 kişilik bir ekiple hem karadan hem de dalgıç ekipleriyle çaydan arama çalışmalarına başladıklarına söyledi.

Karabük'ten İlçesi Yenice'nin çıkışına kadar olan çay boyu arama yapacaklarını belirten Erbay, "Çocukları annelerinin suya düşüp düşmediğini bilmek istiyor. En azından ona ait bir eşyanın, bir parçanın bulunmasını istiyor. Vatandaşımızın talebi ve sivil toplum kuruluşlarının önemini göstermek üzere bu aramayı gerçekleştiriyoruz. Bölge engebeli, çayın debisinin çok fazla olması ve görüşün kısıtlı olması nedeniyle aramalar zorlaşıyor. Ne kadar çabuk haber verilirse ve ne kadar çok fazla sayıda bir ekiple arama çalışması yapılırsa bulma şansı o kadar yüksek oluyor." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber