Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 25 Kasım 2014 - 15:43 Yorum: 0

Yaşlı kadının yeniden görebilme sevinci

Bolu'da yaşayan Emine Aydoğdu (95), katarakt ameliyatının ardından 12 yıl sonra tekrar görmeye başladı

Yaşlı kadının yeniden görebilme sevinci

BOLU (AA) - Bolu'da yaşayan 95 yaşındaki kadın, katarakt ameliyatının ardından 12 yıl sonra yeniden görmeye başladı.

Görememe şikayetiyle, kentteki özel bir hastaneye başvuran Emine Aydoğdu'nun ameliyat olmasına karar verildi. Aydoğdu, katarakt ameliyatının ardından yeniden görebilmenin mutluluğunu yaşadı.

Göz Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Fahrettin Yılmaz, kendilerine başvuran Aydoğdu'nun 12 yıldır göremediğini belirtmesi üzerine tetkikler yaptıklarını belirterek, "Ameliyat olmaktan korktuğu için bu zaman kadar beklemiş. Gittiği farklı doktorlar da teyzenin göremeyeceğini söylemiş. O yüzden de teyze ameliyattan vazgeçerek 12 yıldır böyle yaşamış" dedi.

Aydoğdu'yu ameliyat ettiklerini dile getiren Yılmaz, "Teyze 10 gün önce geldiğinde gözleri tamamen kapalıydı. Göremediği için de açma ihtiyacı duymuyordu. Biz muayene ederken gözlerini açmakta zorlandık. Katarakt ameliyatını gerçekleştirdikten sonra ertesi gün gözlerinin ikisi de açıktı. Teyzemiz tabi 95 yaşında ve artık kendi ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde. İki gözü de artık gayet iyi görüyor" şeklinde konuştu.

 

Emine Aydoğdu da 12 yıldır göremediği için bütün ihtiyaçlarının çocuklarınca karşılandığını anımsatarak, "Artık her iki gözüm de çok iyi görüyor, kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber