Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

Yaşlılar Haftası

Giresun Valisi Karahan, mesaj yayımladı

Yaşlılar Haftası

GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, "18-24 Mart Yaşlılar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Karahan mesajında, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürü, sosyal değerleri, aile değerlerini yarınlara taşımayı sağlayan en değerli varlıklar olduğunu belirtti.

Yaşlılara gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayıp ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun, güven ve huzur içinde olamayacağına işaret eden Karahan, "Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, tüm ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal yaşama aktif katılmalarının sağlanması, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olarak kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak kişi ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Yaşlılarımıza her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeliyiz" ifadesini kullandı.

Vali Karahan, büyüklerine saygı duyulması ve sahip çıkılması gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bizler küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten bir kültürün mensubuyuz. Büyüklerine saygı duymayan ve sahip çıkmayan toplumlar sağlıklı bir gelecek inşa edemezler. Yaşlılara sadece yılın belli günlerinde değil her zaman hürmet edilmesi ve ilgi gösterilmesi gerekir. Her fert, kendisinin de bir gün yaşlanacağının bilincinde olmalı, inanç, gelenek ve göreneklerimiz doğrultusunda yaşlılarımıza gereken saygıyı göstermelidir. Bu duygu ve düşüncelerle değerli büyüklerimizin 'Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, hepsini saygı ve muhabbetle selamlıyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber