Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Mart 2018 - 15:24 Yorum: 0

Yaşlılar hünerlerini sergiledi

Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi sakinleri tarafından yapılan eserlerin sergisi açıldı.

Yaşlılar hünerlerini sergiledi

Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi sakinleri tarafından yapılan eserlerin sergisi açıldı.

Yaklaşık 6 yıl önce açılan atölye ile el becerilerini geliştirip, boş zamanlarını değerlendiren huzurevi sakinlerinin yaptıkları eserlerin sergisi açıldı. Yaşları ortalama 60 ile 75 arasında değişen yaşlılar, ahşap boyama, takı tasarımı, filografi sanatı, örgü ve resim alanında ortaya çıkarttıkları yaklaşık 750 eseri beğenilere sundu.

Sergi açılışında açıklamalarda bulunan Ordu Valisi Seddar Yavuz, ilk olarak yaşlılar haftasını kutladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, yaşlıların şartlarının iyileştirilmesi konusunda birçok yeniliğe imza attığını belirten Vali Yavuz, "Bu anlamda da huzurevlerimiz, yaşlı bakım hizmetlerimiz gerçekten dünya ile yarışır durumdadır. Onların da bugün yaptığı eserleri hep beraber gördük. Burada öğretmenlerimiz ve hocalarımız onlarla yakından ilgileniyor. Gerçekten önemli eserler de ortaya çıkmış durumda" dedi.

Huzurevi sakinlerinden Uğur Çakır ise filografi sanatı ile yaklaşık bir buçuk ayda yaptığı eserin, hemen alıcı bulduğuna dikkat çekti. Çakır, atölye sayesinde boş zamanlarını değerlendirdiklerini belirterek, böyle bir çalışma için yetkililere teşekkür etti.

Katılımcılar, huzurevi sakinleri tarafından yapılan eserleri tek tek inceleyerek bilgiler aldı. Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevinde gerçekleşen açılış törenine ayrıca, Ordu Valisi Seddar Yavuz'un eşi Selda Yavuz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaşlılar hünerlerini sergiledi

Yaşlılar hünerlerini sergiledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber