Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Yaşam 02 Şubat 2016 - 12:59 Yorum: 0

Yaşlılar İle Nasıl Bir İletişim Kurulmalı?

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Yaşlılarla İletişim” konulu bir konferans düzenlendi.

Yaşlılar İle Nasıl Bir İletişim Kurulmalı?

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Yaşlılarla İletişim” konulu bir konferans düzenlendi. Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, kadın meclisi üyeleri ve konferansını sunmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi’nde görevli Sosyolog Elif Şengönül katıldı. 

Sosyolog Elif Şengönül yaşlılığın kaçınılmaz ve geri dönülmez bir süreç olduğunu söyleyerek, yaşlanmanın sadece biyolojik bir olay olmadığını belirtti. Yaşlılık kavramının bir toplumdan diğerine ve çağa göre farklılık gösterdiğini ifade eden Şengönül,  “Her insanda yaşlanmakla ölmek arasında süren mücadelede, toplumsal ve kültürel etmenler önemli rol oynamaktadır” dedi.

Yaşlılıkla beraber hastalıklarında arttığını söyleyen Şengönül, “Yaşlılar psikolojik olarak çevreye uyumda güçlük çekmektedirler. Yaşlının fiziksel gücünü, işini kaybetmesi, rol değişimi vb. yaşlıyı karamsarlığa itmektedir.   Ayrıca yaşlanma belirtisi olarak eskiye özlem duyma, yeniliğe karşı isteksizlik; kuşaklar arası ayırımı artırmaktadır” dedi.

Yaşlılarla iletişimde hepimize çok büyük görevler düştüğünü vurgulayan Şengönül, hepimizin bir gün yaşlanacağı bilinci ile yaşlılara hoşgörülü davranmamızı, onları sık sık ziyaret etmemiz gerektiğini, yaşlıların bilgelik yönlerinden faydalanmamız ve  hayat tecrübelerini öğrenmeye çalışmamız gerektiğini, “Gençler bilseydi, yaşlılar yapabilseydi” sözünü unutmayarak çevremizdeki yaşlıların birikimlerinden güç almamız gerektiğini vurguladı.

Program sonunda kadın meclisi üyeleri Sosyolog Elif Şengönül’e konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber