Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:49 Vali Atay: "Tek temennimiz kaybolan vatandaşımızı sağ salim bulup, ailesine...20:47 Ziraat Türkiye Kupası: Fatih Karagümrük: 0 - Trabzonspor: 0 (Maç devam ediy...20:44 Down sendromlu doğmuştu: Özel hastaneye 21 milyonluk tazminat şoku20:40 İsrail, Refah’ta 100’e yakın noktaya hava saldırısı düzenledi20:39 Muş’ta iki araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi20:36 ‘Mahzen-40’ operasyonunda tefecilik iddiası ile adliyeye sevk edilen şüphel...20:34 Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"20:22 Kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla yargılanan kuaföre tahliye20:22 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçağın kaldırılma çalışmala...20:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bursaspor için sistem ol...20:08 AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti20:07 Düzce’de yakalanan uyuşturucu satıcısı tutuklandı20:05 FÜ öğrencileri hipodromda mini konser verdi20:02 Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı19:59 Prof. Dr. Sami Güçlü’den Rektör Özölçer’e ziyaret19:57 Singapur’da eğitim uçuşu sırasında F-16 savaş uçağı düştü19:56 Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği19:56 Trafik değerlendirme toplantısı düzenlendi19:54 “Arılarım beni tanıyor” diyen bal üreticisi atletle arılarına bakım yapıyor19:49 Muşspor evinde hata yapmak istemiyor
Siyaset 27 Mart 2020 - 15:38 Yorum: 0

Yaşlıları inciten görüntülere tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, yaşlılara yönelik çirkin davranışlarda bulunanlara tepki göstererek, "Sosyal çürümeye...

Yaşlıları inciten görüntülere tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, yaşlılara yönelik çirkin davranışlarda bulunanlara tepki göstererek, "Sosyal çürümeye neden olan ve temelinde ahlak eksikliğinin olduğu bu kültürel erozyon, geleceğimiz için her türlü virüsten daha tehlikeli bir salgındır" dedi.

Türkiye'de korona virüsü vakalarının görülmesi ile birlikte sokağa çıkmalarına sınırlandırma getirilen 65 yaş ve üzerindeki yaşlıları inciten görüntülere karşı tepkiler artıyor. MHP Tokat Milletvekili Bulut, büyüklerin baş tacı olduğunu belirterek, "Sosyal medyada örneklerini gördüğümüz bazı rezil videolar, kültürümüzün temeli olan yaşlılara ve büyüklerimize saygıyı hiçe sayan bir arsızlığı ve edepsizliği gözümüze soktu. Sosyal çürümeye neden olan ve temelinde ahlak eksikliğinin olduğu bu kültürel erozyon, geleceğimiz için her türlü virüsten daha tehlikeli bir salgındır. Yaşlısını saymayan, edepsizdir, ahlaksızdır. Edep ve ahlak bilmeyenden ne kendine ne millete bir hayır gelmez. Hayır da beklenmez" dedi.

Korona virüsün yakında etkisini kaybetmesini umduklarını ifade eden Bulut, "Havalar ısınıyor, virüsün en büyük düşmanı olan güneş ışınları da imdadımıza yetişecek. Bu süreçte vatandaşlarımızın kurallara sıkı sıkıya uyması gerekmektedir. Biraz daha dişimizi sıkar, alınan tedbirlere riayet edersek salgından en az şekilde etkileneceğiz. Haziran ve Temmuz ayları gerçek anlamda bahar olacaktır. Şimdi tüm planlarımızı ertelemeliyiz. Gün evde ailenizle vakit geçirme günüdür. Kritik eşikteyiz. Aşı üretimi noktasında Türk bilim insanları canla başla çalışıyor. Sanayicilerimiz sağlık kitlerinin hazırlanması noktasında devletimizle işbirliği içerisinde çalışıyor. Halihazırdaki motivasyonla aşı geliştirmeye, solunum cihazı ve yerli tanı kiti üretmeye yönelen Türkiye, geleceğin dünyasının tehditlerine karşı daha hazırlıklı hale gelecek. Varacağımız nokta hepimizi mutlu edecektir" diye konuştu.

Korona virüsünün hayatı aniden durdurucu etkisinin doğrudan reel sektörü vuran sonuçlar ürettiğine dikkat çeken Bulut, "Fabrikalar kapanıyor, insanlar işsiz kalıyor. Böyle bir ortamda tek umut koronanın hızlıca etkisini yitirmesi, hayatın normale dönmesi ve aradaki talep birikimiyle verilerin hızlıca düzelmesidir. Ayrıca bu salgın hastalık sonucunda internet üzerinden alışverişi daha da artırmıştır. Toplumların tüketim alışkanlıklarının değişmesinde önemli rol oynayan korona virüs hastalığı özellikle perakende ve hizmet sektörlerinde günümüzde fiziki mağazalardan alışveriş eden offline hizmet ticareti ve alışverişin online yani mobil uygulama ve elektronik ticaret ortamına geçişini hızlandırdı. Yeni nesil iş modellerinin daha artacağı gelecek dünyasında mobil ve e-ticaret pazarlarında yükseliş ivmesi geçtiğimiz yıllara göre daha kuvvetli olacak. Şimdi bizim tavsiyemiz insanlarımızın bu gerçeği görerek ticari planlamalarını ona göre yapmalarıdır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber