Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 19 Ocak 2021 - 11:48 Yorum: 0

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Vali Tavlı’yı ziyaret etti

Muğla'nın en büyük sanayi kuruluşu olan ve 38 yıldır faaliyet göstererek Ege Bölgesi'nin elektrik ihtiyacını karşılayan Yatağan Termik Enerji'nin Genel...

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Vali Tavlı’yı ziyaret etti

Muğla'nın en büyük sanayi kuruluşu olan ve 38 yıldır faaliyet göstererek Ege Bölgesi'nin elektrik ihtiyacını karşılayan Yatağan Termik Enerji'nin Genel Müdürü Korhan Tiryaki, şirket çalışmalarını aktarmak üzere Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti.

Bölge halkına istihdam sağlayarak yerel kalkınma noktasında çok önemli bir sorumluluk üstlenen Yatağan Termik Enerji'nin ilçe ekonomisine katkısını, yürütülen arkeolojik çalışmalara sağladığı destekleri aktaran Tiryaki, görüşmede Yatağan Termik Enerji'nin çevresel çalışmaları ile ilgili gelişmeleri de paylaştı.

Bölgesel anlamda katma değer sağlamaktan duydukları mutluluğu belirten Tiryaki "Santralimizde standartlara uygun olarak yürüttüğümüz faaliyetlerin bağımsız otoriteler tarafından da onaylanması, bizi daha iyi işler yapmak için motive ediyor. Yakın zamanda 100 milyon dolarlık rehabilitasyon yatırımımızı başlatacağız. Bu yatırımla, santralimizin daha uzun yıllar Türkiye için üretime devam etmesini planlıyoruz. Bu rehabilitasyon çalışmalarımız sayesinde hali hazırda mevzuatlara uygun değerlerle çalışan santralimiz çok daha yenilikçi, modern ve kaliteli üretim imkanına sahip olacak" dedi.

Yatağan Termik Enerji'nin, "Çevre İzin Belgesi/Lisansı"na da sahip olduğunu belirten Tiryaki, çevresel hassasiyetlerden ödün vermeden çalışmalara devam edeceklerini paylaştı.

Görüşmede Vali Orhan Tavlı, santralin Yatağan'ın ekonomik hareketliliğine büyük katkısı olduğunu belirtti ve yerel üretimin önemini vurguladı. Vali Tavlı, Yatağan ve Muğla halkının refahı ve geleceği için doğru yapılan işlere destekçi olduklarını, önemli olanın halka hizmet olduğunu dile getirdi.

Yatağan Termik Enerji

Yatağan Termik Enerji, Muğla-Yatağan linyit havzasındaki düşük kalorili kömürün değerlendirilmesi ve ulusal enerji sisteminin ihtiyacının karşılanması amacıyla 1975 yılında yatırım programına alınan Türkiye'nin beşinci büyük termik santralidir. Santralin kömür ihtiyacı, Yatağan Termik Enerji'nin Maden Şubesi ve yine aynı holding bünyesinde hizmet veren Entek firması tarafından yerel havzadan çıkarılarak karşılanmaktadır. Toplam kurulu gücü 630 MW, yıllık enerji üretim kapasitesi 4.096 GWh olan Yatağan Termik Enerji'de yılda ortalama 30 milyon m3 dekapaj ve 5 milyon 200 bin ton kömür üretimi yapılmaktadır.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber