Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Eylül 2016 - 14:38 Yorum: 0

Yataklı Medical Onkoloji Merkezi Açıldı

Medical Park Elazığ Hastanesi'nin genişletilen Onkoloji Bölümü iki doktorla 3 bin metre kare alanda yataklı olarak hizmet vermeye başladı.

Yataklı Medical Onkoloji Merkezi Açıldı

Medical Park Elazığ Hastanesi'nin genişletilen Onkoloji Bölümü iki doktorla 3 bin metre kare alanda yataklı olarak hizmet vermeye başladı.

Medical Park Elazığ Hastanesi'nde hizmet veren Onkoloji Bölümü, son yapılan çalışmalarla 3 bin metrekare kapalı alan, 2 tane deneyimli doktor ve günlük 35 tane hastaya kemoterapi verecek hizmete geçmiş durumuma geldiği bildirildi. Onkoloji bölümünde kadın ve erkek ayrımına da dikkat eden Medical Park Elazığ Hastanesi 15 yataklı bir servise sahip oldu.

Medical Park Elazığ Hastanesi'nin bölgede 33 bin metrekare alanıyla hizmet veren bir kuruluş olduğunu belirten Hastanenin Genel Müdürü Sebahattin Tanas, "Hastanemiz 1 aydır yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren Medical Onkoloji birimini hizmete geçirmiş durumda. Medical Onkolojide bölgede 2 doktorla çalışan tek merkez halindeyiz. Akademik unvanlı doktorlarımızda bu çalışma içerisinde bizlere hizmet sunmaktalar. Günlük 35 kemoterapi verecek kapasiteye ulaşmış durumdayız. Bununla birlikte servisimizi yenileyerek özellikle kemoterapi alan hastalarımıza daha konforlu bir alan yaratmaya çalıştık. Kadın ve erkek ayrımına da dikkat ederek bu alanlarımızı da ayırmış olduk. 15 yataklı bir servisimiz var. Onkoloji birimimiz, hastayla sadece medical onkoloji olarak değil, radyasyon onkolojisi, radyoterapi, pet/ct görüntüleme ve nükleer alanlarda da hizmet vermektedir" dedi.

Medical Onkoloji biriminde hizmet veren 2 hekime, diğer hekimlerle destek verdiklerini aktaran Hastanenin Başhekimi Op. Dr. Mahmut Yıldız, "Hem radyoloji ünitesinde hem pet/ct görüntülemede, sintigrafide, nükleer tıpta, patolojide, radyosyon onkolojisinde ve de cerrahlarımızla kadın doğumda, genel cerrahide, kulak burun boğazda kanser cerrahisi yapıp hocalarımızın tanısını koyduğu hastalarımızın tedavilerini uygulayacakları imkanlara sahibiz. 2 hekim arkadaşımız, burada birçok hastamızı tedavi edebilecekleri yeterlilikte bir kapalı alana ve ekipmana sahipler" diye konuştu.

3 ay içerisinde hastanedeki onkoloji kliniğini büyüttüklerini vurgulayan Doç. Dr. Burak Civerek, "Daha önce tek oda halinde olan kemoterapi ünitemizi 8 odalı bayan erkek ayrımı yaptığımız ve yatarakta tedavi verebildiğimiz bir merkez haline getirdik. Daha önce aktif olmayan servisimizi aktif hale getirdik. Şu anda 15 tane yatarak tedavi ve 35 hastanın da ayaktan kemoterapi alabildiği bir merkeze sahibiz. Doğu ve Güneydoğu'daki özel hastaneler içinde 2 doktorla birlikte çalışan tek merkeziz. Hastanemizde, tüm Türkiye de olduğu gibi, SGK ve devlet güvencesiyle ayaktan tedavilere fark ödemeden ulaşılabilmekte. Şu an ilimizde kanserle ilgili yapılabilecek tüm tedaviler merkezimizde uygulayabilmekteyiz" ifadelerinde bulundu.

Hastanede büyük bir onkoloji ünitesi kurduklarını dile getiren Onkolog Uzm. Dr. Süleyman Erdoğdu ise, şunları kaydetti:

"Gün geçtikçe hasta sayımızı artırarak hastalarımıza hizmet veriyoruz. Amacımız bölgemizdeki hastaların şehir dışındaki merkezlere gitme olayının önüne geçmek, hastaların aynı tedavileri almak için yol, zaman ve para kaybına engel olmak, hastalarımıza her anlamda hizmet verebilmektir."

Yataklı Medical Onkoloji Merkezi Açıldı

Yataklı Medical Onkoloji Merkezi Açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber